28/08/2020 28/08/2020 Στο ιερό παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Φανουρίου και βρίσκεται στο Ίλιον, τέλεσε τις πανηγυρικές ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Τόσο κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της 26/8, όσο και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της 27ης Αυγούστου 2020, πλήθος λαού συνέρευσε...
28 Αυγούστου, 2020 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2020 - 18:38

Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης της Ι.Α.Α.

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης της Ι.Α.Α.

Στο ιερό παρεκκλήσιο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Φανουρίου και βρίσκεται στο Ίλιον, τέλεσε τις πανηγυρικές ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Τόσο κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της 26/8, όσο και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της 27ης Αυγούστου 2020, πλήθος λαού συνέρευσε για να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου Φανουρίου.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον νεοφανή, κατά την φανέρωσή του στο λαό, αλλά παλαιό Άγιο και μάρτυρα της πίστεως του Θεού.

«Ὠς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου, Κύριε· πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας»! Όταν ο προφήτης Δαυίδ έγραφε αυτόν τον στίχο, γνώριζε όλη την ιστορία της δημιουργίας του κόσμου αλλά και την πρόνοια του Θεού για τον ισραηλιτικό λαό. Είδε στον ίδιο τον εαυτό του να ενεργεί το μεγαλείο του Θεού, επειδή οικονόμησε ο Θεός ο Δαυίδ, ένας απλοϊκός ποιμένας προβάτων, να αναλάβει τις τύχες ενός ολόκληρου λαού, ως βασιλιάς του. Δεν γνώριζε όμως ο Δαυίδ για ποιο λόγο ο Θεός θα φανέρωνε τον Άγιο Φανούριο σε εμάς, τόσους αιώνες μετά το μαρτύριό του. Πολλές φορές στην καθημερινότητα της ζωής μας αγνοούμε πως ο Θεός κατεργάζεται τη σωτηρία μας και πως εξυφαίνει τη Θεία Οικονομία. Η παρουσία των Αγίων είναι η παρουσία του Θεού, η οποία έρχεται για να διορθώσει όλες τις συμφορές που μας συμβαίνουν, και μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να κατανοήσουμε πώς ο Θεός χρησιμοποίησε προς όφελος της σωτηρίας κάτι το οποίο ήταν φαινομενικά κακό. Ο Θεός, στη ζωή ολόκληρου του κόσμου, αλλά και στη δική μας ζωή, θα φανερωθεί και θα δείξει το δρόμο της σωτηρίας, επειδή ο Θεός «μεγαλύνεται» με τα έργα Του και επειδή τα πάντα «ἐν σοφίᾳ ἐποίησε».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων