15/12/2022 15/12/2022 Απαιτήθηκε να περάσουν μόλις είκοσι ημέρες, ώστε η αντιπροσωπεία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), να επιστρέψει στις (13/12) στη δομή φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Κυψέλη για να παραδώσει τα γυαλιά οράσεως στα ανήλικα φιλοξενούμενα άτομα και στους...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 11:05

Παράδοση γυαλιών στα παιδιά της «Συνύπαρξις»

Διαδώστε:
Παράδοση γυαλιών στα παιδιά της «Συνύπαρξις»

Απαιτήθηκε να περάσουν μόλις είκοσι ημέρες, ώστε η αντιπροσωπεία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), να επιστρέψει στις (13/12) στη δομή φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Κυψέλη για να παραδώσει τα γυαλιά οράσεως στα ανήλικα φιλοξενούμενα άτομα και στους εργαζόμενους, που εξετάστηκαν κατά την προηγούμενη επίσκεψη της 24ης Νοεμβρίου.

Η κοινή δράση ΚΕΣΟ–ΠΕΟΟ εκτός της συνέπειας και της αμεσότητας, είχε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ.κ. Ιερωνύμου, καθώς και αναπληρωτή Προέδρου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Είναι αυτοχρηματοδοτούμενη από κοινού, από τους δυο φορείς, που κατά την τελευταία πενταετία, την αναπτύσσουν αντίστοιχες σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της Επικρατείας, σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, σε Ιδρύματα Μητροπόλεων για ΑΜΕΑ και τελευταία σε ακριτικές περιοχές.

Στην εν λόγω δομή εξετάστηκαν 10 εργαζόμενοι και 26 από τα 200 περίπου ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται συνολικά, στις τέσσερεις αντίστοιχες δομές στην πρωτεύουσα και σε όμορους δήμους της Αθήνας.

Από την κοινή ολιγομελή αντιπροσωπεία ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ παραδόθηκαν 18 ζεύγη γυαλιών οράσεως από τη γενική γραμματέα του Δ.Σ της ΠΕΟΟ κα Γιώτα Σιδέρη, τον κ. Γιώργο Κλάδο επίσης μέλος του Δ.Σ της ΠΕΟΟ, που κατασκεύασε το σύνολο των γυαλιών. Οι φακοί όρασης προσφέρθηκαν για τον ευγενή σκοπό από την “Εταιρεία Ν.Χ. Τριανταφύλλου & Σια” στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το ΚΕΣΟ στην τελετή παράδοσης εκπροσώπησε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη. Όλοι αποχώρησαν με ευχές για καλές γιορτές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων