11/03/2024 11/03/2024 Με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιερωνύμου Μανωλόπουλου, υιού του Εφημερίου του Αγίου Θωμά π. Γεωργίου Μανωλόπουλου, την Κυριακή της Απόκρεω, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Θωμά Τανάγρας. Ο Μακαριώτατος είχε βαπτίσει το νέο Διάκονο και του είχε δώσει...
11 Μαρτίου, 2024 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 17:54

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών η εις Διάκονον χειροτονία του Ιερωνύμου Μανωλόπουλου στην Τανάγρα

Διαδώστε:
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών η εις Διάκονον χειροτονία του Ιερωνύμου Μανωλόπουλου στην Τανάγρα

Με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιερωνύμου Μανωλόπουλου, υιού του Εφημερίου του Αγίου Θωμά π. Γεωργίου Μανωλόπουλου, την Κυριακή της Απόκρεω, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Θωμά Τανάγρας.

Ο Μακαριώτατος είχε βαπτίσει το νέο Διάκονο και του είχε δώσει το όνομά του. Τη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή ιερέων που συνδέονται με το νέο Διάκονο και πάρα πολλών κατοίκων του Αγίου Θωμά.

Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ύψος και το μεγαλείο της ιερωσύνης. Επίσης, ευχαρίστησε το Μακαριώτατο, τους γονείς του νέου Διακόνου, τον ιερέα π. Γεώργιο και την ιερατική του οικογένεια, καθώς και τον πνευματικό του πατέρα πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιο Στάθη, και του ευχήθηκε καλή και ευλογημένη διακονία.

Ο νεοχειροτονούμενος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ύψιστη τιμή να χειροτονηθεί Διάκονος των μυστηρίων του Θεού, ευχαρίστησε και εξέφρασε το σεβασμό και την υιική του αγάπη προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, επίσης ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, τους ιερείς που προσήλθαν στη χειροτονία του, τους γονείς του, τη σύζυγό του Ιωάννα, όλους του οικείους του και όσους του έχουν παρασταθεί μέχρι σήμερα στη ζωή του.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος στο λόγο του αναφέρθηκε στα βιώματα που έχει από παλιά, αφού ο Άγιος Θωμάς γειτνιάζει με την ιδιαίτερη πατρίδα του, επεσήμανε τη σημασία της ενότητας για το καλό του τόπου και ευχήθηκε στο νέο Διάκονο π. Ιερώνυμο να έχει καλή και ευλογημένη πορεία και σε όλους τους παρισταμένους καλή και ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τα εγκαίνια του Πνευματικού-Συνεδριακού Κέντρου Ελλοπίας με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των τοπικών αρχών και των κατοίκων του χωριού. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε ενημέρωση από διακεκριμένους επιστήμονες για την άνοια, που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων.

Το βράδυ της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συμμετείχε στη συνεστίαση της Ενορίας Ευαγγελίστριας Λιβαδειάς, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή από όλες τις ηλικίες αποτελώντας έκφραση της εν Χριστώ κοινωνίας, χαράς και ενότητος. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ανάργυρο Σαραφόπουλο και τους επιτρόπους τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να βιώνουμε όλοι μαζί τη χαρά και τη λύπη στη ζωή και ευχήθηκε σε όλους καλή Μ. Τεσσαρακοστή.

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων