17/04/2019 17/04/2019 Παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το νέο βιβλίο του Δρος Θεολογίας Σωτηρίου Ν. Κόλλια, με τίτλο «Για το Δόγμα και τη Λατρεία…», των εκδόσεων Γρηγόρη, κατά το Σάββατο 13 Απριλίου 2019. Για το βιβλίο μίλησε ο Επίκ. Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα...
17 Απριλίου, 2019 - 19:32

Παρουσιάστηκε το βιβλίο: «Για το Δόγμα και τη Λατρεία»

Διαδώστε:
Παρουσιάστηκε το βιβλίο: «Για το Δόγμα και τη Λατρεία»

Παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το νέο βιβλίο του Δρος Θεολογίας Σωτηρίου Ν. Κόλλια, με τίτλο «Για το Δόγμα και τη Λατρεία…», των εκδόσεων Γρηγόρη, κατά το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Για το βιβλίο μίλησε ο Επίκ. Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα κυριότερα ιστορικά και πολιτικά σημεία, στις σχέσεις μεταξύ Ορθοδόξων και Λατίνων κατά τον 13ο αιώνα, αλλά και στην εξέχουσα προσωπικότητα του Νικολάου εξ Υδρούντος, ηγουμένου της ορθοδόξου ελληνικής μονής των Κασούλων στο Ότραντο της Κάτω Ιταλίας.

 

 

 

Εν συνεχεία πήρε το λόγο ο πρωτ. Χριστόδουλος Μπίθας, Θεολόγος – Συγγραφέας, προϊστάμενος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, ο οποίος παρουσίασε εμπεριστατωμένα το περιεχόμενο του βιβλίου εμμένοντας στις σημαντικότερες εκκλησιαστικές διαφορές μεταξύ Ανατολής και Δύσης και τονίζοντας πως η μελέτη αυτή φέρει στο προσκήνιο έναν νέο Ορθόδοξο Πατέρα της Εκκλησίας μας καθώς η διδασκαλία του δημοσιεύεται για πρώτη φορά μέσα από ανέκδοτα χεριόγραφα, προσφέροντας μία ουσιαστική συμβολή στην Θεολογία αλλά και στην Εκκλησία.

 

 

 

 

Τέλος, ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα της συγγραφής του βιβλίου καθώς αυτό αποτελεί μία πολυεπίπεδη θεολογική έρευνα που βασίζεται σε πρωτότυπο υλικό και απευθύνεται σε κάθε πιστό που επιθυμεί να γνωρίσει με εύληπτο τρόπο τη δογματική διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και την ιστορική διαμόρφωση της λατρευτικής της παράδοσης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Ιωάννου παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων