22/07/2019 23/07/2019 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε στον Ναό Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού, η μνήμη της Αγίας της Χιοπολίτιδας. Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας Μαρκέλλας στους δρόμους της ενορίας. Λίγο προ της απολύσεως ο προιστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης ευχήθηκε...
22 Ιουλίου, 2019 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 10:05

Πλήθος κόσμου στη λιτανεία στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στη λιτανεία στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε στον Ναό Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού, η μνήμη της Αγίας της Χιοπολίτιδας.

Του πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πλαισιωμένος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας Μαρκέλλας στους δρόμους της ενορίας.

Λίγο προ της απολύσεως ο προιστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης ευχήθηκε σε όλους «υγεία και να έχετε πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό», ενώ ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον Επίσκοπο Θεσπιων, τους ιερείς, τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τις κυρίες του φιλοπτώχου, αλλά και όλους τους πιστούς που συνέρρευσαν στην αποψινή πανήγυρη.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής τόνισε πως «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγία Μαρκέλλα και εύχομαι όλοι να απολαμβάνουν την χάρη της από τον μοναδικό ενοριακό ναό» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως «Οι περιοχές της παλιάς και ένδοξης Αθήνας θα έρθει η ώρα που θα βρουν την αίγλη τους, αρκεί να κρατάμε τις παραδόσεις».

Ακόμα προέτρεψε τον κόσμο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι της Αττικής καθώς συμπληρώνεται ενας χρόνος και ακολούθως παιάνισε η μπάντα τον εθνικό ύμνο.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων