20/05/2020 20/05/2020 Την Τρίτη 19 Μαίου στην εκπομπή «Εκ του σύνεγγυς» του τηλεοπτικού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ προβλήθηκε η συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου στον δημοσιογράφο του NafpaktiaNews Γιάννη Κοργιαλά, με τίτλο «Ανθρώπινες σχέσεις και Εκκλησία». Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την αποκλιμάκωση των μέτρων για την λειτουργία των Ιερών Ναών και την πρόσφατη...
20 Μαΐου, 2020 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2020 - 16:37

Οι δύσκολες στιγμές στο έργο της εκπροσώπησης της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Οι δύσκολες στιγμές στο έργο της εκπροσώπησης της Εκκλησίας

Την Τρίτη 19 Μαίου στην εκπομπή «Εκ του σύνεγγυς» του τηλεοπτικού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ προβλήθηκε η συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου στον δημοσιογράφο του NafpaktiaNews Γιάννη Κοργιαλά, με τίτλο «Ανθρώπινες σχέσεις και Εκκλησία». Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την αποκλιμάκωση των μέτρων για την λειτουργία των Ιερών Ναών και την πρόσφατη Κληρικολαική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος κατ’ αρχάς ευχαρίστησε τον Θεό για το άνοιγμα των Ιερών Ναών για τους πιστούς, και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, γιατί αντιμετώπισαν την δύσκολη αυτή κατάσταση με εκκλησιαστικό φρόνημα.

Στην συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου, όπως: –Πως θα επιτευχθή η επιστροφή στην κανονικότητα, αφού άλλαξε ο τρόπος ζωής και υπάρχει έντονη επιφυλακτικότητα μεταξύ των ανθρώπων; –Είναι πραγματική ή επίπλαστη η επιστροφή στην κανονικότητα; –Έχετε πεί ότι ο νέος ιός ταπείνωσε την αλαζονεία του ανθρώπου. Μπορείτε να το αναλύσετε αυτό; –Η επιστήμη συμβάλλει στην αλαζονεία του ανθρώπου; –Μπορούμε να ονομάσουμε τον ιο «θεόσταλτο»; –Τα πρωτόκολλα και οι περιορισμοί μήπως δημιουργούν φοβισμένους ανθρώπους; Και πόσο εύκολο είναι για την Εκκλησία να ποιμάνη τον φοβισμένο άνθρωπο; –Μπορούμε να πούμε ότι η Εκκλησία κάνει και εξατομικευμένη ποιμαντική; –Να μας παρουσιάσετε τα αποτελέσματα της Κληρικολαικής Σύναξης της Ι. Μητροπόλεως. –Μιλήσατε για εκκλησιαστικούς ιούς· τι εννοείτε; –Η ευαρέσκεια της Ιεράς Συνόδου που εκφράσθηκε και εγγράφως προς το πρόσωπό σας και την διακονία σας ως εκπρόσωπος τύπου, αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή για σας; –Ποιες ήταν οι δύσκολες στιγμές στο έργο της εκπροσώπησης της Εκκλησίας; –Η επιστήμη ερευνά για την εξεύρεση του φάρμακου – εμβολίου κατά του ιού· η Εκκλησία έχει δικά της φάρμακα; –Πως βοηθά η νηπτική και ησυχαστική παράδοση; κ.α.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων