03/08/2023 03/08/2023 Με τον νέο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτριο Καιρίδη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος και ο κ. Καιρίδης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς το θέμα του μεταναστευτικού και τον τρόπο που η Εκκλησία, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο,...
03 Αυγούστου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 13:59

Πολύτιμη η συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον νέο Υπουργό Δημήτρη Καιρίδη

Διαδώστε:
Πολύτιμη η συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον νέο Υπουργό Δημήτρη Καιρίδη

Με τον νέο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτριο Καιρίδη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος και ο κ. Καιρίδης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς το θέμα του μεταναστευτικού και τον τρόπο που η Εκκλησία, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο, συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

Ο κ. Καιρίδης αναγνώρισε την πολύτιμη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και εξήρε τη συνεργασία που έχει η Πολιτεία με την Εκκλησία στον συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμβολή και το έργο του μη κυβερνητικού οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος «Συνύπαρξις – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», ενός οργανισμού που, περισσότερα από 40 χρόνια, προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε παλιννοστούντες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.

Αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο κ. Καιρίδης και ο διευθυντής του Γραφείου του είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά, παρουσία του Μακαριωτάτου, για τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον Πρόεδρο της «Συνύπαρξις» Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση. Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο πλευρών και πώς θα μπορούσε η Εκκλησία να συνδράμει ακόμη περισσότερο στην ανακούφιση των προβλημάτων των νέων κυρίως και ανήλικων μεταναστών και προσφύγων.

Νωρίς το πρωί ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Ελευθέριο Κτιστάκη, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την περιοχή καταγωγής του και άλλα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων