05/06/2020 05/06/2020 Εγκύκλιο για τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών από αύριο 6 Ιουνίου έως και την 9η Ιουλίου απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας προς Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε συνέχεια της νέας κοινής υπουργικής απόφασης χαλαρώνουν οι περιορισμοί στους ναούς από αύριο,...
05 Ιουνίου, 2020 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 11:56

Πώς θα λειτουργήσουν από αύριο οι ναοί- Η εγκύκλιος

Διαδώστε:
Πώς θα λειτουργήσουν από αύριο οι ναοί- Η εγκύκλιος

Εγκύκλιο για τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών από αύριο 6 Ιουνίου έως και την 9η Ιουλίου απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας προς Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε συνέχεια της νέας κοινής υπουργικής απόφασης χαλαρώνουν οι περιορισμοί στους ναούς από αύριο, καθώς επιτρέπεται η πρόσβαση σε περισσότερα άτομα.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει και η σχετική ΚΥΑ, οι πιστοί σε κάθε ναό θα πρέπει να τηρούν την αναλογία του ενός προσώπου ανά 5 τ.ν. (από 10 τ.μ.) που ισχύει σήμερα, με απόσταση 1,5 μ. μεταξύ τους, ενώ ο μέγιστος αριθμός τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 άτομα (από 50 που είναι σήμερα).

Η εγκύκλιος καλεί τους υπευθύνους του κάθε ναού, να διευθετήσουν με ανάλογο τρόπο τα καθίσματα, όπου υπάρχει η δυνατότητα.
Οι ανωτέρω περιορισμοί αφορούν επίσης τις Ιερές Μονές και τα Ησυχαστήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΥΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων