06/02/2024 06/02/2024 Τον αριθμό 54 έφτασαν συνολικά τα μηνύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ”. Πρόκειται για την ποιμαντική ευθύνη που έχει η Εκκλησία απέναντι στο λαό της προκειμένου να το ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις επί ζητημάτων που θίγουν ή απασχολούν βασικές αρχές της Ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας.  Το υπ. 54 μήνυμα αναφέρεται στην Εγκύκλιο της...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2024 - 9:19

“ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ”: Η Εκκλησία μιλά στα παιδιά της με την γλώσσα της Ευθύνης, Αλήθεια και Αγάπης για τον γάμο ομοφυλοφίλων

Διαδώστε:
“ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ”: Η Εκκλησία μιλά στα παιδιά της με την γλώσσα της Ευθύνης, Αλήθεια και Αγάπης για τον γάμο ομοφυλοφίλων

Τον αριθμό 54 έφτασαν συνολικά τα μηνύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ”. Πρόκειται για την ποιμαντική ευθύνη που έχει η Εκκλησία απέναντι στο λαό της προκειμένου να το ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις επί ζητημάτων που θίγουν ή απασχολούν βασικές αρχές της Ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας. 

Το υπ. 54 μήνυμα αναφέρεται στην Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον Γάμο. Ουσιαστικά πρόκειται για την ενημέρωση από την πλευρά της Εκκλησίας για τον λεγόμενο γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία. Ένα ζήτημα το οποίο βρίσκει κάθετα αντίθετη την Εκκλησία, την ώρα που το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και γίνεται η αντίστοιχη επεξεργασία στις αρμόδιες Επιτροπές πριν φτάσει προς ψήφιση από την Ολομέλεια.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς αναγνώστηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και διανεμήθηκε το φυλλάδιο “Προς τον Λαό” με τις θέσεις της Εκκλησίας επί του θέματος, επιλέγοντας να μιλήσει για ακόμη μία φορά στα παιδιά της με τη γλώσσα της Ευθύνης, της Αλήθεια και της Αγάπης. 

Το πρώτο φυλλάδιο “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ” εκδόθηκε τον Μάρτιο του 1980 και είχε ως θέμα “Εκκλησία και 1821”. Το τελευταίο πριν την έκδοση του φυλλαδίου για τον γάμο ομοφυλοφίλων είχε κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2021 και είχε τίτλο: “Οι Χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων