10/04/2019 10/04/2019 Προσευχές για την περίοδο της εγκυμοσύνης της μοναχής Ισιδώρας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το βιβλίο του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου, με τίτλο “ΦΥΛΑΞΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΗΠΙΟΝ”. Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού. Ομιλητές ήταν ο αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, διευθυντής...
10 Απριλίου, 2019 - 11:26

Προσευχές για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Διαδώστε:
Προσευχές για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Προσευχές για την περίοδο της εγκυμοσύνης της μοναχής Ισιδώρας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το βιβλίο του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου, με τίτλο “ΦΥΛΑΞΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΗΠΙΟΝ”. Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Ομιλητές ήταν ο αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Δρ. Μαρία Μπούρη, παιδίατρος και η δις Σοφία Μπάρδο, φοιτήτρια Μαιευτικής με συντονιστή τον αιδεσιμ. Πρεσβύτερο π. Σταμάτη Σταματόπουλο, φιλόλογο-Θεολόγο.

Χαιρετισμό και εισήγηση πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της ενορίας, πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος. Οι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα του βιβλίου ως εγχειρίδιο κατήχησης και σωστής ενημέρωσης που αφορά στις προβαπτισματικές ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση “το βιβλίο έρχεται σε μια εποχή που η άγνοια, οι λάθος ερμηνείες καθώς και οι δεισιδαιμονίες για τις σαράντα ημέρες μετά τον τοκετό, έχουν απομακρύνει κυριολεκτικά αυτές τις θαυμάσιες και ωφέλιμες ακολουθίες από τη ζωή των χριστιανών. Συνέπεια, οι αγωνίες της μάνας προ και μετά τοκετού να εντείνονται μακριά από την αγκαλιά του Θεού, οι επιπλοκές να είναι αρκετές και η επιλόχειος κατάθλιψη ολοένα και να αυξάνεται”.

Ο συγγραφέας του βιβλίου π. Γεώργιος Χριστοδούλου λαμβάνοντας τελευταίος τον λόγο, ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία της μητέρας και του βρέφους να διαβάζονται οι συγκεκριμένες ακολουθίες που με τόση αγάπη και φροντίδα προσφέρει η Αγία μας Εκκλησία για την τόσο ευαίσθητη περίοδο των σαράντα ημερών μετά τον τοκετό.

Το βιβλίο δημιουργήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι εύκολο στο διάβασμα χωρίς ακατανόητες βαριές θεολογικές έννοιες αλλά και πρακτικό λόγω διαστάσεων. Αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά σε βιβλίο περιλαμβάνονται προσευχές για την περίοδο της εγκυμοσύνης, έμπνευση της μοναχής Ισιδώρας, καθηγουμένης της ιεράς μονής Παναγίας Κυπαρισσιωτίσσης και Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων. Στην παρουσίαση παρευρέθησαν πολλές μέλλουσες μανούλες σε περίοδο κύησης και τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά στο Νεανικό Κέντρο. Τέλος, ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του βιβλίου και της εκδήλωσης καθώς και την εκδοτική «Επτάλοφος» για την έκδοσΉ του, ενώ στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία και ευχήθηκε σε όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων