23/12/2023 10/03/2024 Τα ανήλικα προσφυγόπουλα της «Συνύπαρξις» που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της Θεσσαλονίκης, συνοδεία των επαγγελματιών του φορέα, μετέβησαν στις Μητροπόλεις της πόλης, ώστε να ευχηθούν με κάλαντα και να προσφέρουν δώρα στους Επισκόπους της περιοχής. Πρώτος σταθμός η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου τα παιδιά υποδέχτηκε θερμά ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος μαζί με τον προκάτοχό του...
23 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2024 - 23:33

Προσφυγόπουλα της «Συνύπαρξις» στους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Προσφυγόπουλα της «Συνύπαρξις» στους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως

Τα ανήλικα προσφυγόπουλα της «Συνύπαρξις» που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της Θεσσαλονίκης, συνοδεία των επαγγελματιών του φορέα, μετέβησαν στις Μητροπόλεις της πόλης, ώστε να ευχηθούν με κάλαντα και να προσφέρουν δώρα στους Επισκόπους της περιοχής.

Πρώτος σταθμός η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου τα παιδιά υποδέχτηκε θερμά ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος μαζί με τον προκάτοχό του Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.

Τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές για μια δημιουργική χρονιά με πλούσιο και καρποφόρο έργο για τον Οργανισμό μας το οποίο με κάθε μέσο στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη.

Τόσο ο Παναγιώτατος κ. Φιλόθεος όσο και ο Γέροντας Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, αφού παρέλαβαν τα δώρα αγάπης που τους προσφέρθηκαν, ευλόγησαν τους συνοδούς επαγγελματίες και ευχήθηκαν στο κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

Λίγο πριν αναχωρήσουν τα παιδιά ο Παναγιώτατος, αφού προσέφερε το δικό του δώρο σε παιδιά και συνοδούς, υποσχέθηκε να τα επισκεφθεί και να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και το έργο που πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη.

Δεύτερος σταθμός των προσφυγόπουλων η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως όπου τα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος και άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία της «Συνύπαρξις» ανάμεσα στα έθνη και την συγκατάβαση που οφείλουμε να δείξουμε στα παιδιά που γεύτηκαν τον πόνο χαρίζοντάς τους ένα χαμόγελο, μίαν αγκαλιά.

Ταυτόχρονα, συνεχάρη τον φορέα που δεν στέκεται μόνο στα «τυπικά» των πραγμάτων αλλά συνεχώς με κάθε ευκαιρία επιδιώκει την αποδοχή και την ένταξη των παιδιών στην τοπική κοινότητα.

Λίγο πριν την αναμνηστική φωτογραφία τα παιδιά προσέφεραν ένα χειροποίητο δώρο τους στον Σεβασμιώτατο με την πρόσκληση σύντομα να τους επισκεφθεί εκ νέου στο σπίτι τους.

Τόσο οι επαγγελματίες όσο και τα παιδιά με τις συμβολικές αυτές τους κινήσεις όχι μόνο ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την στήριξη που τους παρέχεται αλλά και να υπογραμμίσουν τον κομβικό ρόλο της Εκκλησίας στη διαδικασία ένταξης και αποδοχής των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων