17/08/2022 17/08/2022 Το Ίδρυμα Νεότητος & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τρία χρόνια μετά από την τελευταία του εκδρομή, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει με την χάρη του Θεού στις 26-30 Οκτωβρίου μια προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο.  Η εκδρομή θα περιλαμβάνει τόσο τα πολύ ενδιαφέροντα θρησκευτικά μνημεία της μεγαλονήσου όσο και τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τα γεγονότα και...
17 Αυγούστου, 2022 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 11:44

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητας της Ι.Α. Αθηνών

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητας της Ι.Α. Αθηνών

Το Ίδρυμα Νεότητος & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τρία χρόνια μετά από την τελευταία του εκδρομή, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει με την χάρη του Θεού στις 26-30 Οκτωβρίου μια προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο. 

Η εκδρομή θα περιλαμβάνει τόσο τα πολύ ενδιαφέροντα θρησκευτικά μνημεία της μεγαλονήσου όσο και τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τα γεγονότα και τα πρόσωπα της μαρτυρικής νεώτερης ιστορίας της Κύπρου.

Ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα ή να επικοινωνήσετε στο 2130184438

5 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ

26–30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

26/10/22 Τετάρτη: Η συγκέντρωση μας στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 09:00 το πρωί. Αναχώρηση για τη Λάρνακα με απευθείας πτήση της Sky Express στις 11:10, άφιξη στις 12:45, παραλαβή αποσκευών και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Λεμεσό. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Λεμεσού και τον Καθεδρικό Ι. ναό Παναγίας Παντάνασσας. Συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση. Προτείνουμε για το βράδυ και έναν όμορφο περίπατο στην παραλιακή λεωφόρο (Promenade) και συγκεκριμένα στο Μώλο, πολυσύχναστο παραλιακό πεζόδρομο με πάρκα, παιδικές χαρές, καφετέριες, εστιατόρια και τοπικά καταστήματα.

27/10/22 Πέμπτη: Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία. Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο με τους Έλληνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974. Συνεχίζουμε για τα Φυλακισμένα στα Μνήματα όπου ο τόπος απαγχονισμού του Ευ. Παλληκαρίδη και των άλλων Ηρώων του Αγώνα του 1955, τέλεση Τρισαγίου και καταλήγουμε διαπερνώντας την Πράσινη Γραμμή, στο Μουσείο Αγώνος του 1955 και την Αρχιεπισκοπή, όπου προσκυνάμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το μεσημέρι επίσκεψη στη Λαϊκή Γειτονιά, χώρο διαμορφωμένο σαν την Πλάκα στην παλιά Λευκωσία, όπου μπορούμε να γευματίσουμε
προαιρετικά. Το απόγευμα μεταφορά στην Ι. Μονή Αγίου Ηρακλειδίου όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου. Το βράδυ δείπνο & διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

28/10/22 Παρασκευή: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Συμμετοχή στην παρέλαση της Εθνικής μας Εορτής. Στην συνέχεια μεταφορά στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής και την Στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Αναχώρηση για προσκύνημα στην εγκλείστρα του
Αγίου Νεοφύτου και την παρακείμενη Μονή. Συνάντηση με τον Πανιερ. Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και για γεύμα (προαιρετικό). Προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο και διανυκτέρευση.

29/10/22 Σάββατο: Πρωινό και αναχώρηση για το Όρος Τρόοδος. Πρώτη στάση στην πλατεία του Τροόδους για λίγη ξεκούραση μέσα στο εκπληκτικό τοπίο που συνθέτουν τα ψηλά έλατα του Βουνού. Άφιξη στην Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου, προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στον τάφο του Μακαρίου. Επόμενος σταθμός το γραφικό χωριό Πεδουλάς σε υψόμετρο 1100 μ.. Ελεύθερος χρόνος προαιρετικό γεύμα. Τελευταίο προσκύνημα της ημέρας στο Όμοδος,
όπου στον Ι.Ν.Τ. Σταυρού θα προσκυνήσουμε την Αγία Κάνναβη, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό μας και εναπέθεσε εκεί η Αγία Ελένη το 327μ.Χ.. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο. Το βράδυ τέλεση Ι. Αγρυπνίας στη Λεμεσό.

30/10/22 Κυριακή: Πρωινό στο ξενοδοχείο και φόρτωση των αποσκευών μας στο πούλμαν. Σήμερα κατευθυνόμαστε ανατολικά προς την διαχωριστική γραμμή της Δερύνειας από όπου θα δούμε την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Μεταφορά στην Λάρνακα προσκύνημα στον Ι.Ναό του Αγ. Λαζάρου, όπου ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Ελεύθερος χρόνος στις Φοινικούδες για καφέ, φαγητό (προαιρετικά), μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση με την πτήση της Sky Express στις 17:50 για την Αθήνα. Άφιξη στις 19:35.

Στην εκδρομή ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ :

Αεροπορικό εισιτήριο με απευθείας πτήσεις, Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα, με πτήσεις της Sky express.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.

Μια βαλίτσα 20 κιλά μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά & προσωπικό αντικείμενο για κάθε επιβάτη.

4 διανυκτερεύσεις στo ξενοδοχείο Park hotel 3*, στη Λεμεσό.

Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο μας.

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων