09/09/2021 09/09/2021 Στην πρώτη της συνεδρίαση συνέρχεται από σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί με την ακολουθία για την νέα έναρξη της νέας Συνοδικής Περιόδου. Οι εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Ωστόσο,...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 11:24

Πρώτη συνεδρίαση υπό τη νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 165ης Συνοδικής Περιόδου

Διαδώστε:
Πρώτη συνεδρίαση υπό τη νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 165ης Συνοδικής Περιόδου

Στην πρώτη της συνεδρίαση συνέρχεται από σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί με την ακολουθία για την νέα έναρξη της νέας Συνοδικής Περιόδου.

Οι εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η εξέλιξη στην υπόθεση παραίτησης του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιου ο οποίος πριν λίγες ημέρες έστειλε νέα επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο με την οποία του ζητά να κάνει δεκτή τη παραίτησή του.

Το άλλο θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε διάφορες κοινωνικά ομάδες. Προχθές σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και για τους ιερείς. Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου της τελευταίας συνεδρίασης της ΔΙΣ τον περασμένο Αύγουστο ο Εκπρόσωπος Τύπου Αυτής, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας για το ζήτημα των εμβολιασμών θα ασχοληθεί η τρέχουσα ΔΙΣ. 

Η νέα της σύνθεση είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος
Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος
Κασσανδρείας κ. Νικόδημος
Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος
Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος
Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
Αργολίδος κ. Νεκτάριος
Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος
Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος
Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος
Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος
Καρπενησίου κ. Γεώργιος

Αρχιγραμματεύς: Ο Ωρεών κ. Φιλόθεος

Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, ξεκινά από 1.9.2021 και ολοκληρώνεται στις 31.8.2022.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων