07/12/2021 08/12/2021 Η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 από τις 19:30-21:30, διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Με ανοιχτό νου και ανοιχτή καρδιά» Μοιραζόμαστε τις καλές πρακτικές, αναζητούμε τα επόμενα βήματά μας στην προσπάθεια πρόληψης και...
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 1:02

Πρωτοβουλία για την ενδοοικογενειακή βία από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Διαδώστε:
Πρωτοβουλία για την ενδοοικογενειακή βία από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 από τις 19:30-21:30, διαδικτυακή συνάντηση με θέμα:

«Με ανοιχτό νου και ανοιχτή καρδιά»

Μοιραζόμαστε τις καλές πρακτικές, αναζητούμε τα επόμενα βήματά μας στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας

Η διαδικτυακή εκδήλωση είναι μια ακόμα δράση συνάντησης και διαλόγου της Υπηρεσίας στο πλαίσιο των Νησίδων διαλόγου και του προγράμματος «Πρωτοβουλία» για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας με κύριους σκοπούς:

  •  Την πρόληψη και την αντιμετώπιση στάσεων ζωής, οι οποίες υπονομεύουν την ισότιμη σχέση των δυο φύλων.
    • Τη διατύπωση προτάσεων για τον σχεδιασμό προγραμμάτων και τη λήψη μέτρων, τα οποία  θα βοηθούν στην ανανέωση  των μεθόδων και των δράσεων που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα για την πρόληψη και μακροπρόθεσμα τον περιορισμό της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.
  • Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ανδρών και γυναικών, κληρικών και λαϊκών.

Ειδικότερα, βασικοί στόχοι της εκδήλωσης  είναι:

  • Η κατάθεση της εμπειρίας και της επιστημονικής γνώσης  των εισηγητριών  για τις ακολουθούμενες καλές πρακτικές.
  • Η αξιολόγηση αυτών των καλών πρακτικών που ακολουθούνται,  η οποία θα βοηθήσει στην εμπέδωση αλλά και στην εμβάθυνση των θετικών αποτελεσμάτων, αλλά και στην κατάθεση νέων προτάσεων για την πρόληψη  της ενδοοικογενειακής βίας.

Θα μιλήσουν:

Η κα Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής, Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Έκθεση- Ψήφισμα: «Ο αντίκτυπος της Ενδοσυντροφικής βίας και των  Δικαιωμάτων επιμέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά».

Η κα Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, Σύμβουλος Ψυχολογικής Υποστήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας (Σύνταγμα) της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Παρεμβαίνει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Τη συζήτηση συντονίζει η κα Βάσω Κόλλια, Πολιτική Επιστήμονας –πρ. Γεν. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected]  και στο τηλ: 210-2019922.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων