08/03/2023 08/03/2023 Προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την έλευση της Ιερά Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος στην Αθήνα. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.ope.gr ο προβληματισμός αφορά τις καθημερινές συγκεντρώσεις που πραγματοπιούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι συγκεντρώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις αντιδράσεις από το...
08 Μαρτίου, 2023 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 10:31

Προβληματισμός για την έλευση του “Άξιον Εστί” στην Αθήνα – Αναμένονται οι ανακοινώσεις από τη ΔΙΣ

Διαδώστε:
Προβληματισμός για την έλευση του “Άξιον Εστί” στην Αθήνα – Αναμένονται οι ανακοινώσεις από τη ΔΙΣ

Προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την έλευση της Ιερά Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος στην Αθήνα.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.ope.gr ο προβληματισμός αφορά τις καθημερινές συγκεντρώσεις που πραγματοπιούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι συγκεντρώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις αντιδράσεις από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, αλλά με την γενικότερη κοινωνική αναταραχή που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Προέκυψε λοιπόν το ερώτημα μήπως τελικά την ημέρα της άφιξης της Ιεράς Εικόνας στις 15 Μαρτίου υπάρξουν παράλληλα κινητοποιήσεις στους δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιεύσει ήδη το ope.gr η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους παράγοντες της Εκκλησίας τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα πάντως το ζήτημα αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία συνεδριάζει από την Δευτέρα στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών της για το μήνα Μάρτιο. Αναμένεται με ενδιαφέρον ποια θα είναι η εξέλιξη στο ζήτημα καθώς στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση ακόμη και αναβληθεί η έλευση αυτή την χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ope.gr η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου φαίνεται να είναι θετική ως προς την ακύρωση της έλευσης της ιεράς εικόνας. Ωστόσο, αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη ανακοίνωση της ΔΙΣ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων