21/01/2022 20/01/2023 Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης. Σε ανακοίνωσή...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 11:06

Σε αργία μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Σε αργία μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνελήφθη χθες κατόπιν καταγγελίας για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τίθεται σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ποινικής και εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή της Αστυνομίας ανέφερε για τη σύλληψη: 

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα – Ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί

Tην ίδια ώρα, σημειώνεται ότι στον ιερέα ασκήθηκε από την Εισαγγελία ποινική δίωξη για μία σειρά από βαριές κατηγορίες. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον ανακριτή για τα εξής αδικήματα:

Βιασμός

Κατάχρηση σε ασέλγεια

Αποπλάνηση ανηλίκου

Πορνογραφία

Ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Τη δικογραφία ανέλαβε χθες ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος και αμέσως προχώρησε στην άσκηση δίωξης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων