03/04/2019 03/04/2019 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Σεμινάριο Επιμόρφωσης Στελεχών Νεότητας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών από το Τμ. Eκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΚΑΝΑ, με τη συμμετοχή 15 κατηχητών και κατηχητριών στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας στον Ν. Κόσμο, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση με...
03 Απριλίου, 2019 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2019 - 18:41

Σεμινάριο εξοικείωσης με βασικές έννοιες της πρόληψης

Διαδώστε:
Σεμινάριο εξοικείωσης με βασικές έννοιες της πρόληψης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Σεμινάριο Επιμόρφωσης Στελεχών Νεότητας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών από το Τμ. Eκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΚΑΝΑ, με τη συμμετοχή 15 κατηχητών και κατηχητριών στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας στον Ν. Κόσμο, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση με βασικές έννοιες της Πρόληψης των Εξαρτήσεων καθώς και η εκμάθηση δημιουργικών πρακτικών (παιχνιδιών και δραστηριοτήτων) για την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν και στα πλαίσια των Κατηχητικών συντροφιών.

 

 

 

Ήταν ένα δημιουργικό και άκρως ενημερωτικό διήμερο, κατά το οποίο οι κατηχητές με βιωματικό τρόπο πήραν εργαλεία και γνώση, χρήσιμα στο ρόλο τους ως κατηχητές παιδιών και εφήβων.
Το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Τμ. Εκπαίδευσης και του Τμ. Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το ‘Ιδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι.Α.Α. με Υπεύθυνο τον Αρχιμ. π. Χρύσανθο Παπαποστόλου, Διευθυντή του Τμήματος Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης του Ιδρύματος.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια συνεργασίας Ι.Α.Α.–ΟΚΑΝΑ-ΚΠ, που συντονίζει το Τμήμα Πρόληψης.

Οι εκπαιδευτές του διημέρου ήταν:
– Ο κ. Κ. Κοκκώλης, Ψυχίατρος – Αν. Διευθ. Εφαρμογής Προγραμμάτων
– Ο κ. Η. Γκότσης, Κοινωνιολόγος – Υπ. Τμ. Εκπαίδευσης
– Η κ. Α. Κιαπόκα, Κοινωνική Λειτουργός
– Ο κ. Γιώργος Λεχουρίτης, Ψυχολόγος

Ενεργά παρούσες από το Τμήμα Πρόληψης η κ. Έ. Γεωργουλοπούλου, Ψυχολόγος – Προϊσταμένη Τμ. Πρόληψης και η κ. Σ. Γάκη, Κοινωνιολόγος Τμ. Πρόληψης, Συντονίστρια της συνεργασίας Ι.Α.Α. – ΟΚΑΝΑ – Κ.Π.

 

 

 

Συμπερασματικά, διατυπώθηκε η ανάγκη πραγματοποίησης μιας επαναληπτικής εκπαιδευτικής συνάντησης στο άμεσο μέλλον.

Έμφαση δόθηκε στις ιδέες και τις αξίες που διαπνέουν την Πρόληψη και την Εκκλησία, έτσι όπως εκφράζεται στην δραστηριοποίησή της στις Κατηχητικές συντροφιές και τονίστηκε η σημασία που έχει για τον ΟΚΑΝΑ η συνεργασία και η συμπόρευση με την Εκκλησία στον τομέα της Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων