23/08/2019 23/08/2019 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου καθώς, αν και τυπικά έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, επί της ουσίας εγγίζουν το πολύ σημαντικό τρίπτυχο: παιδεία, πολιτισμός, ασφάλεια. Το σημερινό του πρόγραμμα ξεκινά με την συνάντηση που θα έχει στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, με την υπουργό κ....
23 Αυγούστου, 2019 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 8:44

Σημαντικές συναντήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Διαδώστε:
Σημαντικές συναντήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου καθώς, αν και τυπικά έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα, επί της ουσίας εγγίζουν το πολύ σημαντικό τρίπτυχο: παιδεία, πολιτισμός, ασφάλεια.
Το σημερινό του πρόγραμμα ξεκινά με την συνάντηση που θα έχει στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, με την υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως.
Και οι δύο πλευρές με τις ανακοινώσεις τους τονίζουν το εθιμοτυπικο χαρακτήρα των επισκέψεων ωστόσο, είναι ενδεικτική του κλίματος που αμφότερες επιθυμούν να καλλιεργήσουν για το μέλλον.
Στις εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι ο διορισμός ιερέων, το ζήτημα αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και η αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών- Οι νέες προκλήσεις και τα θέματα στο τραπέζι

Στις 14.00 ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, και στις 14.30 με την επικεφαλής της Επιτροπής «Eλλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων