16/09/2019 16/09/2019 Στην τελετή του αγιασμού στον παιδικό σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Την ακολουθία του αγιασμού τελεί ο Πρωτοσύγκελος Επίσκοπος Θεσπιών, ενώ παρών είναι και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος και υπογράμμισε ότι «ο παιδικός αυτός...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2019 - 17:58

Αρχιεπ. Αθηνών: “Η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά μας”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών: “Η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά μας”

Στην τελετή του αγιασμού στον παιδικό σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Την ακολουθία του αγιασμού τελεί ο Πρωτοσύγκελος Επίσκοπος Θεσπιών, ενώ παρών είναι και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος και υπογράμμισε ότι «ο παιδικός αυτός σταθμός από σήμερα αλλάζει πορεία. Σφραγίζεται από μία σύμπραξη της Μητροπόλεως Θηβών, του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα και του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος». Ευχήθηκε, επίσης, η πορεία αυτή να είναι δημιουργική και να συμβάλλει στην γενικότερη πρόοδο της περιοχής, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών, όλους τους συντελεστές του Παιδικού Σταθμού, αλλά και του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος. Κάλεσε, ακόμη, τους γονείς να επενδύουν στα παιδιά τους επισημαίνοντας πως «τελευταία γίνεται πολύς λόγος για επενδύσεις στην χώρα μας, αλλά η καλύτερη επένδυση είναι στα παιδιά μας, στην Παιδεία, στα σχολεία και γενικότερα στην πνευματική ανάπτυξη».

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Θηβών χαρακτήρισε συγκινητική την ημέρα και ευχήθηκε κάθε ευλογία και πρόοδο στην ζωή των παιδιών, ενώ ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, τονίζοντας μάλιστα, πως η δομή αυτή έχει την αίσθηση της παρουσίας του Θεού και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία της ζωής των παιδιών.

Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιδρύματος, ενώ εξήρε την σημαντική συμβολή του Αρχιεπισκόπου, καθώς και την στήριξη του Επισκόπου Θεσπιών.

Ο εν λόγω παιδικός σταθμός λειτουργεί υπό την ευθύνη του Βαφειαδακείου Ιδρύματος και του Οργανισμού “Εκκλησιαστική Μέριμνα”. Προσφέρει καθημερινά πρωινό στα παιδιά, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Σκοπός του παιδικού σταθμού είναι η παροχή προσχολικής αγωγής, η συναισθηματική, νοητική και σωματική βοήθεια των νηπίων. Αυτό επιτυγχάνεται από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που περιλαμβάνει τόσο μαθησιακές δραστηριότητες όσο και ψυχαγωγικές όπως κουκλοθέατρο, μουσικοθεραπευτική αγωγή κ.α.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων