07/07/2023 08/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ∆ωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, και μέλη της ∆ιοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχθηκαν το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023 στο Συνοδικό Μέγαρο και επί δίωρο συνεργάστηκαν με μέλη αντιπροσωπείας της...
07 Ιουλίου, 2023 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2023 - 1:02

Στενή συνεργασία Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιορδανίας για τον θρησκευτικό τουρισμό

Διαδώστε:
Στενή συνεργασία Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιορδανίας για τον θρησκευτικό τουρισμό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ∆ωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, και μέλη της ∆ιοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχθηκαν το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023 στο Συνοδικό Μέγαρο και επί δίωρο συνεργάστηκαν με μέλη αντιπροσωπείας της Ιορδανικής Κυβερνήσεως, που επισκέφθηκε την Ελλάδα με σκοπό την συνέχιση των κοινών εργασιών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κυβερνήσεως της Ιορδανίας για την περαιτέρω προβολή και την ανάπτυξη των Πολιτιστικών ∆ρόμων διά του θρησκευτικού τουρισμού των δύο χωρών.

Η αντιπροσωπεία της Ιορδανίας αποτελείτο από την Πρόξενο στην Θεσσαλονίκη κ. ∆έσποινα Μαντά, τον π. Ευάγγελο, εκπρόσωπο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Αμμάν της Ιορδανίας, και εκπρόσωπο της Α. Μακαριότητος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, του κ. RUSTOM MKHGIAN ∆ΙΕΥΘΥΝΤΉΣ του Βαπτιστηρίου του Ιορδάνου Ποταμού και Σύμβουλος του Βασιλέως της Ιορδανίας, τον κ. AMER TWAL Special advisor in faith Tourism of Jordan Tourism Board και τον κ. ∆ημήτρης Λαζαρίδης εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο φιλοξενούμενοι υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο σκοπός της ανωτέρω επισκέψεως είναι η έναρξη υλοποιήσεως των προβλεπομένων κοινών δράσεων και κοινών εργασιών μετά το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που υπογράφηκε το προηγούμενο έτος (2022) στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου-Ιορδάνου Ποταμού στην Ιορδανία.

Κατά την κοινή συνεδρίαση ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος Μητροπολίτης ∆ωδώνης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στις ιστορικά πάντα άριστες σχέσεις των δύο χωρών. Υπογράμμισε δε ότι προσπαθούμε να συνεχίζουμε αυτές τις καλές διαθρησκειακές σχέσεις, και τόνισε την διαπιστούμενη αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Ιορδανία. Ευχαρίστησε και πάλι όλους τους Κρατικούς Ιορδανικούς Φορείς για την πρόσκληση, την θερμή υποδοχή και την αβραμιαία φιλοξενία την οποία έτυχε η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Μάιο του έτους 2022 κατά την υπογραφή του ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Ιορδανία και επεσήμανε παντού σε όλους τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της αντιπροσωπείας στο Σεπτό Πρόσωπο του Κυριάρχου Πνευματικά Επισκόπου της Ιορδανίας, Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, αλλά και στους εκλεκτούς και διακεκριμένους Ιεράρχες της Αγίας Εκκλησίας των Ιεροσολύμων ∆ιοκαισαρείας κ. Βενέδικτο και Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορο, του τελευταίου μάλιστα ως Εξάρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιορδανία, οι οποίοι με κλιμάκιο κληρικών τους ήταν παρόντες καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιορδανία.

Τόνισε επανειλημμένα την πλήρη στήριξη και προστασία των Παναγίων Προσκυνημάτων στην Αγία Γη από την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και από τον Βασιλέα και την Κυβέρνηση της Ιορδανίας. Τέλος, εξέφρασε εκ μέρους όλων την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση μίας σειράς προεργασιών, ώστε να φθάσουμε στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα της αρχικά υπογραφής του ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της υλοποιήσεως αυτού διά των συναντήσεων συνεργασίας ως καρπών αυτής της πολυετούς προσπάθειας και επιθυμίας για περαιτέρω γόνιμη συνεργασία τόσο από τους κρατικούς Φορείς Τουρισμού της Ιορδανίας, όσο και από τα μέλη και τον Γραμματέα της ∆ιοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αντηλλάγησαν συμβολικά δώρα και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επισκέψης γνωριμίας με τα Προσκηνύματα και τα Πολιτιστικά Μνημεία στην Ελλάδα περί τα μέσα Νοεμβρίου 2023, 15μελούς Ομάδας Ιορδανών συνεργατών, η οποία θα αποτελείται από Εκπροσώπους των Επισήμων Φορέων του Τουρισμού, των Πανεπιστημίων, των Χριστιανικών Εκκλησιών, των Τουριστικών Πρακτόρων και μέσων Μαζικής Ενημερώσεως της Ιορδανίας.

Τέλος, προσφέρθηκε λιτό εορταστικό γεύμα φιλοξενίας και η Ιορδανική Αντιπροσωπεία αναχώρησε για να επισκεφθεί Ιερές Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων