02/06/2020 02/06/2020 Έφτασε στο Συνοδικό Μέγαρο, όπου συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ο  Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ειδικός εξοπλισμός για χρήση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τέσσερα συστήματα θερμικής διόπτρας σύγχρονης τεχνολογίας για τη θωράκιση του Έβρου. Τα συστήματα αυτά μπορούν να παρατηρήσουν...
02 Ιουνίου, 2020 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2020 - 14:39

Διόπτρες για τη θωράκιση του Έβρου προσφέρει η Εκκλησία

Διαδώστε:
Διόπτρες για τη θωράκιση του Έβρου προσφέρει η Εκκλησία

Έφτασε στο Συνοδικό Μέγαρο, όπου συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ο  Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ειδικός εξοπλισμός για χρήση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τέσσερα συστήματα θερμικής διόπτρας σύγχρονης τεχνολογίας για τη θωράκιση του Έβρου.

Τα συστήματα αυτά μπορούν να παρατηρήσουν και να ανιχνεύσουν άρμα μάχη σε απόσταση έως 5 χλμ, την κίνηση ανθρώπου στα 2,5 χλμ, ενώ στο 1 χλμ μπορεί να γίνει και αναγνώριση προσώπου. Τα συστήματα αυτά, που είναι τα από τα πιο ακριβά και τα πλέον σύγχρονα του είδους τους,  ζητήθηκαν από την Εκκλησία από τις δυνάμεις του στρατού στον Έβρου, με τη διαμεσολάβηση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου.

 

Τον υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο ο π. Νικόδημος Φαρμάκης  Γεν. Διευθ. ΕΚΥΟ

“Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Αισθάνεται κανείς ότι τίποτε δεν τελειώνει” δήλωσε εισερχόμενος στο συνοδικό μέγαρο ο υπουργός προσθέτοντας ότι ο φράκτης στον Έβρο κατασκευάζεται κανονικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη επίσκεψη του υπουργού, και τόνισε ότι  ο σύνδεσμος της Εκκλησίας με τις ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ παλιός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί: “Πρόκειται  για ένα συμβολικό δώρο, μια μικρή συμβολή στους κόπους και τις θυσίες σας, που συμβολίζει ότι είμαστε κοντά σας, ότι είμαστε μαζί σας” υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος παράλληλα στην μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, όταν ρευστοποίησε χρυσό και ασήμι και διέθεσε τα χρήματα για τον εθνικό αγώνα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι  ανέκαθεν οι ένοπλες δυνάμεις αγωνίζονταν για τα εθνικά δίκαια με τη βοήθεια της εκκλησίας, και πρόσθεσε ότι η χώρας μας είναι κατά του πολέμου, αλλά υπέρ του δικαίου.

 

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Κυριακίδης
ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Φωτογραφική κάλυψη: Γιώργος Φερδής/ Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων