06/09/2021 06/09/2021 H σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών λίγο μετά τις 4:30 μμ, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς». Πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, αποτίει αυτή την ώρα φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικό. «Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς»...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 19:21

Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του Μίκη Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του Μίκη Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

H σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών λίγο μετά τις 4:30 μμ, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς». Πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, αποτίει αυτή την ώρα φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικό.

«Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονταν ανάμεσα από τα χειροκροτήματα.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν. Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Περιμένοντας υπομονετικά μ’ ένα λουλούδι την άφιξη της σορού του Μίκη Θεοδωράκη το λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε με τραγούδια του.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα που συνεχίζεται, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Από νωρίς, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι μοιράζονται με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων