11/01/2023 11/01/2023 Στη Μητρόπολη Αθηνών αναμένεται να τελεσθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η Εξόδιος Ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Προηγήθηκε επικοινωνία της οικογένειας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία. Στην Εξόδιο Ακολουθία θα παραβρεθούν και όσα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιθυμούν. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 16:52

Στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Διαδώστε:
Στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Στη Μητρόπολη Αθηνών αναμένεται να τελεσθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η Εξόδιος Ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Προηγήθηκε επικοινωνία της οικογένειας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος θα χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία. Στην Εξόδιο Ακολουθία θα παραβρεθούν και όσα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιθυμούν.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Προσωπικό Γραφείο του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου επισημαίνεται:  «Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοΐου. Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόν﨔.

Τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά την τακτική συνεδρίαση για τον Ιανουάριο, η οικογένεια του εκλιπόντος. Μάλιστα, προσκάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, όπως και τους ιεράρχες. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου «σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,  δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα από τη στιγμή που η κηδεία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων