15/07/2019 15/07/2019 Για μία ακόμη φορά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου στο νησί της Αμοργού η μνήμη του Αγίου ένδοξου νέου Οσιομάρτυρος Νεοφύτου το Αμοργίνου, ο οποίος μαρτύρησε στους Λειψούς των Δωδεκανήσων, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τέλεσε τον...
15 Ιουλίου, 2019 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2019 - 21:08

Στην Αμοργό βρέθηκε ο Αρχιεπ. Αθηνών

Διαδώστε:
Στην Αμοργό βρέθηκε ο Αρχιεπ. Αθηνών

Για μία ακόμη φορά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου στο νησί της Αμοργού η μνήμη του Αγίου ένδοξου νέου Οσιομάρτυρος Νεοφύτου το Αμοργίνου, ο οποίος μαρτύρησε στους Λειψούς των Δωδεκανήσων, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τέλεσε τον Γάμο της θυγατέρας του Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών π. Θωμά Συνοδινού.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ συλλειτούργησαν ο οικείος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο οικείος ποιμενάρχης Θήρας κ. Επιφάνιος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμοργού προσέφερε στον Μακαριώτατο τιμητική πλακέτα εις ανάμνηση της επισκέψεως του.

Εν συνεχεία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων προσέφερε επίσης στον Μακαριώτατο ιερό αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης εφόρου και προστάτιδος της νήσου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων