22/05/2019 22/05/2019 Στην Αθήνα φτάνει σήμερα νωρίς το απόγευμα (3 μ.μ.) η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε μια επίσκεψη που ανεβάζει ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Μητέρα Εκκλησία. Η επίσκεψη συμπίπτει με τις λειτουργίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίες της Ελλάδος, και πραγματοποιείται μόλις μία...
22 Μαΐου, 2019 - 8:35

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης- Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και η ΔΙΣ

Διαδώστε:
Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης- Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και η ΔΙΣ

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα νωρίς το απόγευμα (3 μ.μ.) η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε μια επίσκεψη που ανεβάζει ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Μητέρα Εκκλησία. Η επίσκεψη συμπίπτει με τις λειτουργίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίες της Ελλάδος, και πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Χρυσοστόμου.

Στις έξι το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Μέγαρο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Πλάκα, όπου (όπως έχει ήδη γράψει το πρακτορείο Ορθοδοξία) θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση είναι και η χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, από το Φανάρι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι η συνάντηση αυτή, πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Χρυσόστομο για το ίδιο θέμα. Μάλιστα οι δύο προκαθήμενοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την δέσμευσή τους ότι θα υπηρετήσουν “με όλην την δύναμιν την ψυχής μας, την εκκλησία για να μην έχομε σχίσμα.»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι προκαθήμενοι προέβησαν σε δηλώσεις. «Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και λάθη. Εμείς ενδιαφερόμαστε για την Εκκλησία μας. Θα εργαστούμε για την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας Μιλήσαμε επι παντώς επιστητού Είχαμε μια όμορφη συνάντηση για όλα τα θέματα Φεύγω και πιο αισιόδοξος και πιο σοφός απ’ ότι ήμουν από την όμορφη συνάντηση με τον Μακαριώτατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Να εύχεστε ώστε οι προσπάθειες μας να είναι καλές».

Οι εργασίες της ΔΙΣ
Σήμερα, επίσης, ξεκίνησαν οι εργασίες της 162ης Συνοδικής περιόδου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, στις οποίες εκτός απροόπτου θα κατατεθούν τα πορίσματα των αρμοδίων συνοδικών επιτροπών σχετικά με το θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας.

Tα εγκαίνια στο Δήλεσι

Την Πέμπτη το πρωί, στις 10 π.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.Μ.Θεοχαράκη και ακολούθως, στις 11 π.μ., την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), “Δημήτρης Ι.Πουρνάρας”, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Στις 12:30 π.μ. θα επισκεφθεί το βιβλιοπωλείο “ΕΣΤΙΑ”.

Το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “Παναγία Παμμακάριστος”, Άρχων Ορφανοτρόφος Γεράσιμος Φωκάς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στο Δήλεσι Βοιωτίας για την
τελετή των εγκαινίων, στις 6 μ.μ., του νέου Κέντρου Γεροντολογίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων