09/06/2019 09/06/2019 Στην Ιερά Μονή Θεομήτορος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο  Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσήλθε στην Ιερά Μονή για την τέλεση της ενθρονίσεως της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Πελαγίας. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθηκαν ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως...
09 Ιουνίου, 2019 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2019 - 21:22

Στην Ενθρόνιση της Ηγουμένης της Ι.Μ. Θεομήτορος ο Αρχιεπ. Αθηνών

Διαδώστε:
Στην Ενθρόνιση της Ηγουμένης της Ι.Μ. Θεομήτορος ο Αρχιεπ. Αθηνών

Στην Ιερά Μονή Θεομήτορος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο  Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσήλθε στην Ιερά Μονή για την τέλεση της ενθρονίσεως της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Πελαγίας.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθηκαν ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου Θεοφιλ. Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος, Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η Ηγουμένη Γερόντισσα Πελαγία, οι μοναχές της μονής και κόσμος όπου προσήλθε για την ακολουθία της ενθρονίσεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τη νέα Ηγουμένη τόνισε: “ο Κύριος μας είπε όσο ζούμε να πολλαπλασιάζουμε τα χαρίσματά μας και εσύ έτσι έκανες και δεν τα κράτησες για τον εαυτό σου”.

Ευχήθηκε, επίσης, η χάρις του Αγίου Πνεύματος να είναι μαζί της και να την βοηθάει στον αγώνα της, ενώ αναφέρθηκε στο σπουδαίο αγώνα και στο μεγάλο έργο των εκπαιδευτηρίων της Μονής.

Η νέα Ηγουμένη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Επισκόπους, τον κλήρο και τον λαό που την στηρίζει στον αγώνα της και αναφέρθηκε στην παιδική της ηλικία, αλλά και στην ζωή της ως μοναχή.

Ακούστε τη προσφώνηση του Μακαριωτάτου και την αντιφώνηση της νέας Ηγουμένης.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης/ Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων