20/04/2021 20/04/2021 Συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, το οποίο συμπεριλαμβάνει στις διατάξεις του και την σταδιακή κατάργηση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Σχετικά με αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου,...
20 Απριλίου, 2021 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 15:56

Στην Ιεραρχία το θέμα των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Διαδώστε:
Στην Ιεραρχία το θέμα των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, το οποίο συμπεριλαμβάνει στις διατάξεις του και την σταδιακή κατάργηση των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Σχετικά με αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τόνισε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα παραπέμψει το συγκεκριμένο θέμα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος όταν αυτή συγκληθεί. 

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λαβούσα υπ’ όψη την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου επί του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ», αποφάσισε να εκφράσει τις ευχαριστίες Της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως για το υποβληθέν σχέδιο νόμου, το οποίο κατ’ αρχήν συμμερίζεται την αγωνία και το ενδιαφέρον της Ιεράς Συνόδου για την αναβάθμιση της Δευτεροβαθμίου Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, ως και για την ίδρυση μεταλυκειακών δομών μαθητείας υποψηφίων Κληρικών. Περαιτέρω, απεφάσισε την παραπομπή αυτού στην μέλλουσα να συγκληθεί Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας προς ενημέρωση και επεξεργασία», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της κατάργησης των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών το είχε αναδείξει αποκλειστικά -και πρώτο- το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία (www.orthodoxianewsagency.gr και www.ope.gr) στο άρθρο του στις 9 Απριλίου εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων