01/04/2022 01/04/2022 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή, 3 Απριλίου, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Ηρώο, το οποίο ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, και θα προστεί της Επιμνημοσύνου Δεήσεως υπέρ αναπαύσεως...
01 Απριλίου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 12:36

Στην Κομοτηνή η συνέχεια των εκδηλώσεων Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού

Διαδώστε:
Στην Κομοτηνή η συνέχεια των εκδηλώσεων Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή, 3 Απριλίου, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Ηρώο, το οποίο ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, και θα προστεί της Επιμνημοσύνου Δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της μνήμης των Θρακών, οι οποίοι υπέστησαν διωγμούς από τους Βουλγάρους και τους Νεοτούρκους. Ως γνωστόν, η 6η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση θα ομιλήσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. και Δικηγόρος Ροδόπης κ. Χρήστος Μορφακίδης με θέμα ”Θρακικός Ελληνισμός”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων