12/01/2023 12/01/2023 Στη Χαλκίδα θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προκειμένου να εγκαινιάσει το Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Ο Μακαριώτατος επαίνεσε από νωρίς το έργο, που πρόκειται να αγκαλιάσει Πολιτισμό και Πνευματικότητα και, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, θα ευλογήσει τα εγκαίνια του Κέντρου, σήμερα,...
12 Ιανουαρίου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 11:32

Στη Χαλκίδα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου

Διαδώστε:
Στη Χαλκίδα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου

Στη Χαλκίδα θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προκειμένου να εγκαινιάσει το Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο Μακαριώτατος επαίνεσε από νωρίς το έργο, που πρόκειται να αγκαλιάσει Πολιτισμό και Πνευματικότητα και, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, θα ευλογήσει τα εγκαίνια του Κέντρου, σήμερα, στις 6:00 μ.μ.

Η ολοκλήρωση του έργου πραγματοποιήθηκε χάρη στην κοπιώδη συνεισφορά δωρητών, ευεργετών, αλλά και ειδικών επιστημόνων κατά κλάδο και βρίσκεται επί των οδών Κυκλάδων και Αχαΐας στη Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα, στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο υπάρχει αίθουσα ομιλιών και τραπεζαρία, ενώ εκεί έχουν μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως (λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή από 9:00 π.μ. – 1:00 μ.μ., ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 3:00 – 7:00 μ.μ.) καθώς και η Κοινωνική Υπηρεσία της Ι. Μητροπόλεως.

Εκεί στεγάζεται το νεοϊδρυθέν Μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων, με εκθέματα που μπορούν να διδάξουν στον επισκέπτη την εκκλησιαστική ιστορία του τόπου και την τέχνη που περιβάλλει την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Στο ίδιο κτίριο θα στεγάζονται οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και άλλες δραστηριότητες. Στην αυλή του Κέντρου έχει ανεγερθεί Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) «του με συγχωρείτε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων