14/08/2019 14/08/2019 Παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου αναμένεται να εορτασθεί στην Ύδρα η μνήμη του Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ο οποίος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως. Στις 19.00 το απόγευμα ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της...
14 Αυγούστου, 2019 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2019 - 13:38

Στην Ύδρα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Διαδώστε:
Στην Ύδρα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου αναμένεται να εορτασθεί στην Ύδρα η μνήμη του Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ο οποίος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως.

Στις 19.00 το απόγευμα ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως.
Αύριο το πρωί στις 7.30 θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχεπίσκοπος Αθηνών θα παραστεί σε ειδική εκδήλωσε στην Συνεδριακή Αίθουσα του Ναού, όπου θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ύδρας.

Η Μητρόπολη Υδρας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και αναφέρει:

«Ευχαρίστως ανακοινώνουμε την έλευση της Α.Μ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Eλλάδος κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’ την Τετάρτη 14η Αυγούστου στην Ύδρα.
Ο Μακαριώτατος θα καταφθάσει εις Ύδραν με την ολιγομελή συνοδεία του περίπου την 12ην μεσημβρινήν μέσω Μετοχίου.
Θα γίνει η δέουσα υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, και τις αρχές της Νήσου έμπροσθεν του Ι. Καθεδρικού Ναού.
Θα προσκυνήσει εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό και θα αναχωρήσει διά το Ξενοδοχείο.
Τό απόγευμα στις 19.00′ θα προεξάρχει του Μ. Εσπερινού εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό όπου θα ομιλήσει και θα ευλογήσει τους πιστούς.

Την κυριώνυμο της εορτής 15η Αυγούστου θα προεξάρχει της Θ.Λειτουργίας εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Ύδρας στην Συνεδριακή αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως.
Το Εσπέρας θα αναχωρήσει δι’ Αθήνας μέσω Μετοχίου.

Τελετάρχης ορίσθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Ακίνδυνος Δαρδανός, ενώ τον συντονισμό όλων των θεμάτων κλπ. έχει ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων