04/08/2022 05/08/2022 Στο ακριτικό νησί της Σάμου, το οποίο ακόμη αποκαθιστά τις πληγές του από τον μεγάλο σεισμό που είχε λάβει χώρα στις 30 Οκτωβρίου 2020, βρέθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης από 29 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Ο...
04 Αυγούστου, 2022 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 2:05

Το ΙΠΕ στηρίζει τη σεισμόπληκτη και ακριτική Σάμο

Διαδώστε:
Το ΙΠΕ στηρίζει τη σεισμόπληκτη και ακριτική Σάμο

Στο ακριτικό νησί της Σάμου, το οποίο ακόμη αποκαθιστά τις πληγές του από τον μεγάλο σεισμό που είχε λάβει χώρα στις 30 Οκτωβρίου 2020, βρέθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης από 29 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου.

Ο π. Θεολόγος αρχικά συμμετείχε στην εορτή της Συνάξεως των Σαμίων Αγίων στις 30 και 31 Ιουλίου, όπου με την ευλογία του ιερουργούντος Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στη σημασία της ανάδειξης των τοπικών αγίων.

Την επόμενη ημέρα 1η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύναξη των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών. Στη σύναξη ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος και ενημέρωσε τους κληρικούς για τρέχοντα ζητήματα της τοπικής Εκκλησίας της Σάμου και έδωσε τις πατρικές συμβουλές του. Έπειτα καλοσώρισε τον π. Θεολόγο και του έδωσε τον λόγο, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπικόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και ευχαρίστησε τον επιχώριο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για τη θερμή φιλοξενία του, έκανε μία αναλυτική παρουσίαση των επιμορφωτικών προγραμμάτων που προσφέρει το Ι.Π.Ε. Ανέφερε ποια οφέλη μπορούν να προκύψουν από τις επιμορφώσεις και πώς μπορούν οι πατέρες να λάβουν μία στοχευμένη επιμόρφωση για να βοηθηθούν απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ακριτικό νησί τους.

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Σεβασμιωτάτου και των κληρικών για συνεργασία με το Ι.Π.Ε., μάλιστα υπεγράφη και το σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας, ενώ ορίστηκε και συντονιστής για τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν για την Ι. Μητρόπολη Σάμου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων