05/06/2020 05/06/2020 Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποίησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σαρμά. Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν από τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Μπούτση Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας (μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας). Ταυτόχρονα...
05 Ιουνίου, 2020 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 14:56

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο Αρχιεπ. Αθηνών

Διαδώστε:
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο Αρχιεπ. Αθηνών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποίησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Σαρμά.

Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν από τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Μπούτση

Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας (μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας). Ταυτόχρονα έχει και διοικητικές αρμοδιότητες, πράγμα που το κάνει διφυές όργανο. Αποστολή του είναι ο έλεγχος των δαπανών του κράτους, τόσο του Δημοσίου, όσο και των ΟΤΑ. Αρμοδιότητά του επίσης είναι ο καταλογισμός των “δημοσίων υπολόγων” (έλεγχος και απόδοση ευθύνης σε διαχειριστές του Δημοσίου), ενώ έχει δικαστικές αρμοδιότητες και σε ορισμένες μισθολογικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα το 1833 επί της Κυβέρνησης Τρικούπη στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από την Αντιβασιλεία του Όθωνα με το ρόλο της ανώτατης Ελεγκτικής αρχής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων