29/09/2021 30/09/2021 Στην ανάγκη ύπαρξης υψηλού επιστημονικού επιπέδου, ώστε να διαφυλαχθεί το αγαθό της υγείας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην Εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ. Ι. ΚΑΡ.). Ο Αρχιεπίσκοπος, ως πρόεδρος του Ιδρύματος, τόνισε πως «είναι σημαντική η παρουσία και...
29 Σεπτεμβρίου, 2021 - 23:05
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 1:12

Σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καρδιολογίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καρδιολογίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος

Στην ανάγκη ύπαρξης υψηλού επιστημονικού επιπέδου, ώστε να διαφυλαχθεί το αγαθό της υγείας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην Εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ. Ι. ΚΑΡ.).

Ο Αρχιεπίσκοπος, ως πρόεδρος του Ιδρύματος, τόνισε πως «είναι σημαντική η παρουσία και δράση τέτοιων φορέων μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Η ενημέρωση του κόσμου για θέματα καρδιολογικής υγείας και παθήσεων, η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, η διοργάνωση συνεδρίων, η παροχή υποτροφιών σε νέους ιατρούς για σπουδές στον χώρο της καρδιολογίας και πολλές άλλες δράσεις αποτελούν αληθινή ευεργεσία προς την κοινωνία μας και προς την επιστημονική κοινότητα. Μόνο με υψηλό επιστημονικό επίπεδο θα διαφυλάξουμε το αγαθό της υγείας».

 

 

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δράσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει το ΕΛ. Ι. ΚΑΡ. τα τελευταία χρόνια σε δημόσιους χώρους σημειώνοντας πως «χιλιάδες συνανθρώπων μας συνάντησαν κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους υποχρεώσεων τα συνεργεία του Ιδρύματος, δέχθηκαν ενημέρωση για θέματα υγείας και σε κάποιες περιπτώσεις η διάγνωση κάποιου προβλήματος, το οποίο αγνοούσαν, αποδείχθηκε σωτήρια για την περαιτέρω πορεία της ζωής τους. Αυτή η προσφορά καθιστά αισθητό στην κοινωνία το ότι η γνώση δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στους τοίχους των σπουδαστηρίων, αλλά να υπηρετεί τον άνθρωπο. Η επιστήμη γίνεται αφορμή διακονίας και αγάπης. Όχι μόνο αυτό. Όταν η κοινωνική ευαισθησία των επιστημονικών φορέων αφ’ ενός και το υψηλό επίπεδο επιστήμης που καλλιεργείται στην πατρίδα μας αφ’ ετέρου καθίστανται συλλογική συνείδηση, τότε μπορούμε να υπάρξουμε ως κοινωνία ισότιμα στο διεθνές περιβάλλον, να καλλιεργήσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να απορροφήσουμε χωρίς φόβο ο,τι καλό και να το αντιπροσφέρουμε γενναιόδωρα στην ανθρωπότητα».

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τα μέλη του ΕΛ. Ι. ΚΑΡ. για τα 30 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος, ιδιαιτέρως όσους βραβεύθηκαν στην αποψινή εκδήλωση, τους διοργανωτές, αλλά και τον Καθηγητή Παύλο Τούτουζα που ήταν ο Γενάρχης αυτής της προσπάθειας.

 

 

Παρέστησαν, επίσης, υπουργοί, καθηγητές και διακεκριμένοι επιστήμονες.

Oι βασικοί σκοποί του Eλληνικού Iδρύματος Kαρδιολογίας, όπως ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα της σύστασής του, είναι:
H διαφώτιση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.
H διοργάνωση πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων, με θέματα που αφορούν στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των νόσων του κυκλοφορικού συστήματος.
H διοργάνωση διαλέξεων και ημερίδων.
H απονομή υποτροφιών για μετεκπαίδευση στον τομέα της πρόληψης και η ηθική και υλική ενίσχυση ερευνητικών εργασιών.
H στενή συνεργασία των γιατρών με τις αρχές και τους κοινωνικούς παράγοντες της χώρας.
Η λειτουργία πρότυπου ερευνητικού κέντρου, που σκοπό θα έχει την ενασχόληση με την έρευνα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων