15/07/2019 16/07/2019 Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αυτές τις μέρες αφού με μια σειρά συναντήσεων θα σφραγίσει για άλλη μια φορά τη διάθεσή του για καλή συνεργασία Εκκλησίας- Κράτους, ανεξαρτήτου κυβερνήσεως. Ο Μακαριώτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 16 Ιουλίου θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου...
15 Ιουλίου, 2019 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2019 - 13:11

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος πριν την ορκωμοσία της Τετάρτης. Θα δει και την υπουργό Παιδείας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας

Διαδώστε:
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος πριν την ορκωμοσία της Τετάρτης. Θα δει και την υπουργό Παιδείας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αυτές τις μέρες αφού με μια σειρά συναντήσεων θα σφραγίσει για άλλη μια φορά τη διάθεσή του για καλή συνεργασία Εκκλησίας- Κράτους, ανεξαρτήτου κυβερνήσεως.
Ο Μακαριώτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 16 Ιουλίου θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια των επαφών που γίνονται τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στην συνάντηση αυτή του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δεν θα παραβρεθούν συντάκτες αφού η συνάντηση θα έχει τον χαρακτήρα της προσωπικής επαφής.

Προφανώς μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Εκκλησία με την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να αλλάξει δεδομένα και να βάλει σε νέα βάση τα κεκτημένα, αυτή τη φορά σίγουρα, η συνάντηση αυτή θα είναι μια καλή αρχή για νέο κλίμα ανάμεσα στην Εκκλησία και στο Κράτος.

Την επόμενη μέρα ακριβώς , την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Μακαριώτατος θα βρεθεί στη Βουλή όπου θα ορκίσει τη νέα Βουλή.

Αμέσως μετά τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, ο Αρχιεπίσκοπος κ Ιερώνυμος θα συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας κ Νίκη Κεραμέως η οποία θα τον επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή, γεγονός προμηνύει την αρχή των συζητήσεων για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Υπουργείου και Αρχιεπισκοπής, τα οποία μάλιστα δημιούργησαν κλίμα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων