06/04/2019 06/04/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου, μετά από άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο ιερό...
06 Απριλίου, 2019 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2019 - 10:18

Στον Αγ. Θεράποντα Ζωγράφου ο Μητρ. Χίου και ο ΠτΔ

Διαδώστε:
Στον Αγ. Θεράποντα Ζωγράφου ο Μητρ. Χίου και ο ΠτΔ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου, μετά από άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, κατά την πατερική θέση ως «μεθόριον κτιστής και ακτίστου φύσεως». Στην ακολουθία παραβρέθηκε και ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελλην. Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος αφού έλαβε την ευχή του Σεβασμιωτάτου παρέμεινε ανάμεσα στο εκκλησίασμα ως απλός πιστός.

Κατά την απόλυση ο Ποιμενάρχης του ακριτικής και ιστορικής Χίου ευχήθηκε στους πατέρες του Ι.Ν. Αγ. Θεράποντα, με τους οποίους συνδέεται από χρόνων, και στους πιστούς καλή δύναμη για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας ενώ εκ μέρους των ιερέων και των πιστών της ενορίας του πολιούχου του Ζωγράφου ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερ. Επίτροπος της ΙΒ΄ Αρχ. Περιφερείας Πρωτοπ. Χαράλαμπος Πανόπουλος εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη όλων για την παρουσία του κ. Μάρκου στην σημερινή ακολουθία αντευχόμενος στον Σεβασμιώτατο την διαρκή παρουσία του Αγ. Πνεύματος στην αρχιερατική του διακονία στην αγιοτόκο νήσο της Χίου αλλά και στην σθεναρή του στάση για την προάσπιση των δικαίων της πατρίδας, όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να βρεθεί με πάρα πολλούς Χιώτες που ζουν στην πρωτεύουσα, οι οποίοι προσήλθαν αθρόα στο ναό του Αγ. Θεράποντα και να τους εκφράσει την αγάπη και συνεχές πατρικό ενδιαφέρον του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων