12/10/2020 12/10/2020 Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά κ. François-Philippe Champagne έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών . “Πρώτος σταθμός της περιοδείας μου. Η ελληνική εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα” υπογράμμισε ο Καναδός υπουργός, και  αναφέρθηκε στον σπουδαίο αριθμό Ελλήνων που βρίσκονται στον Καναδά. Μίλησε...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 15:46

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο ΥΠΕΞ Καναδά

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο ΥΠΕΞ Καναδά

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά κ. François-Philippe Champagne έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

“Πρώτος σταθμός της περιοδείας μου. Η ελληνική εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα” υπογράμμισε ο Καναδός υπουργός, και  αναφέρθηκε στον σπουδαίο αριθμό Ελλήνων που βρίσκονται στον Καναδά. Μίλησε για την σημαντική προσφορά της Εκκλησίας και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να βρουν θέματα, ώστε να στηρίξουν από κοινού τον λαό και κυρίως τη νεολαία.
“Με χαρά και συγκίνηση σας υποδέχομαι. Για όλους εμάς τους Έλληνες ο Καναδάς είναι μια ιστορία. Είναι μια χώρα που αγκαλιάζει ένα πλήθος Ελλήνων από τα παλιά χρόνια” υπογράμμισε από την πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Μητρ. Καναδά κ. Σωτήριο αλλά και στον ‘Ελληνα πρέσβη ο οποίος “μας έχει μεταφέρει την ιστορία αλλά και τον τρόπο ζωής του Καναδά”.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη συνεισφορά την Εκκλησίας στην Επανάσταση με την προσφορά της περιουσίας της (χρυσό και ασήμι). “Αυτό άλλωστε ήταν, είναι και θα είναι η αποστολή της Εκκλησίας” τόνισε.

“Πιστεύουμε ότι η εκκλησία μπορεί να συνεισφέρει τα μάλα για την κοινωνική συνοχή. Έρχομαι εδώ με αισθήματα πραγματικής αγάπης και φιλίας” πρόσθεσε ο επικεφαλής της Καναδικής Διπλωματίας.

Μάλιστα, τον προσκάλεσε στον Καναδά τονίζοντας πως οποία εποχή και να πάει είναι πολύ ωραία. Ομολόγησε επίσης ότι έχει αρκετούς Έλληνες φίλους  στον Καναδό και πως το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο που έχει φάει στην ζωή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος κληθείς από τον υπουργό να μεταφέρει ένα μήνυμα προς τους Ορθοδόξους στον Καναδά, του είπε πως η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα που ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται μπροστά της: “Γνώρισε πολέμους, φτώχεια εμφύλιους, αρρώστιες και και περιπέτειες κι όμως στέκεται όρθια. Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται ώστε να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα” είπε χαρακτηριστικά για να λάβει απάντηση από τον υπουργό του Καναδά ότι “ανέκαθεν αντλούμε έμπνευση από την Ελλάδα”.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων