20/02/2020 20/02/2020 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις 9 το πρωί έφθασαν στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο αρχηγός του...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 11:23

Αρχιεπ. Αθηνών: «Ο Θεός να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών: «Ο Θεός να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 9 το πρωί έφθασαν στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

«Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια σας υποδέχομαι σήμερα εδώ» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

«Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε καινούργιοι στις θέσεις μας, κι έπρεπε να ενημερωθούμε, για αυτό και αργήσαμε να έρθουμε να πάρουμε την ευχή σας» δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρόσθεσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες όχι μόνο για αυτή καθ΄αυτή την αποστολή τους, αλλά και για να προάγουν καθημερινά το αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται και βοηθούν παντού είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές είτε για το μεταναστευτικό» υπογράμμισε.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Εκκλησία είναι παρούσες καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και πάντα η ευλογία της Εκκλησίας σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο έχουν να διεκπεραιώσουν προετοιμαζόμενες για αυτό το οποίο υπάρχουν, δηλαδή για την παροχή ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Νιώθουμε υπερηφάνεια, ασφάλεια και σιγουριά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ σημείωσε πως «σε κάθε ακολουθία δεν παραλείπουμε να μνημονεύουμε ο Θεός να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τους κρατεί υγιείς για τη δική μας παρηγοριά και την σωτηρία της πατρίδας».

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων