01/03/2021 01/03/2021 Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Συζήτησαν θέματα συνεργασίας που αφορούν τις δομές ψυχικής υγείας της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία είναι πρωτοπόρος στην περίθαλψη των ανθρώπων με άνοια και η Διεύθυνση ψυχικής υγείας του Υπουργείου έχει ιδιαίτερη συνεργασία με την...
01 Μαρτίου, 2021 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 12:46

Η Εκκλησία, πρωτοπόρος στην περίθαλψη ανθρώπων με άνοια

Διαδώστε:
Η Εκκλησία, πρωτοπόρος στην περίθαλψη ανθρώπων με άνοια

Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Συζήτησαν θέματα συνεργασίας που αφορούν τις δομές ψυχικής υγείας της Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία είναι πρωτοπόρος στην περίθαλψη των ανθρώπων με άνοια και η Διεύθυνση ψυχικής υγείας του Υπουργείου έχει ιδιαίτερη συνεργασία με την Εκκλησία» ανέφερε η κ. Ράπτη και σημείωσε ότι «γνώμονας μου είναι να αυξήσουμε τις δομές, οι οποίες θα περιθάλπουν τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Σκοπός της επίσκεψής μου, άλλωστε, είναι να συζητήσουμε πώς θα έχουμε μία καλή συνεργασία».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την υφυπουργό και τόνισε ότι «η συζήτησή μας ήταν αρκετά «δυνατή» για πολλά ζητήματα, κυρίως όμως σταθήκαμε σε ένα σημείο που μπορούμε να συνεργαστούμε, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών, των αρρώστων, των ηλικιωμένων και για των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια. Αναφερθήκαμε στις δομές που έχει η Εκκλησία και πώς θα τις κάνουμε να λειτουργήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο, ώστε να αυξήσουμε την διακονία τους αντιμετωπίζοντας τα όποια προβλήματα εμφανίζονται κάθε φορά».

Στην συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων