01/10/2021 01/10/2021 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης  Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και συζήτησαν με τον Μακαριώτατο τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν τη διαχείριση της...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 15:56

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και συζήτησαν με τον Μακαριώτατο τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και τρόπους συνεργασίας για την αξιοποίηση των δομών της εκκλησίας και της πολιτείας για το καλό των συνανθρώπων μας.

Έργο σοβαρό είναι η ενασχόληση της υγείας του ανθρώπου. Δεν είναι δυνατόν να είναι έργο μόνο δικό μας, είναι κυρίως της πολιτείας και εμείς καλούμεθα να βοηθήσουμε”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μακαριώτατος.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός τόνισε ότι εκκλησία και πολιτεία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας τους πολίτες έτσι ώστε να πάμε στην επόμενη μέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κ. Γκάγκα τόνισε ότι πρέπει να δουλέψουμε με την Εκκλησία για το καλό όλων. “Έχουμε την υποστήριξη της Εκκλησίας για τους εμβολιασμούς”, πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι υπάρχει απόλυτη ισορροπία μεταξύ επιστήμης και πίστης.

“Το κλίμα ήταν εξαιρετικό όπως οφείλει να είναι το κλίμα της πολιτείας με την εκκλησία. Η εκκλησία όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας… Είναι και άλλα πράγματα τα οποία θέλουμε να κάνουμε όμως με την εκκλησία και υπάρχει ένα ολόκληρο προνοιακό σχέδιο που πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους πολίτες. Η πολιτεία κάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος. Η εκκλησία κάνει επίσης ένα μεγάλο μέρος. Συζητήσαμε για τις δομές που κάνει η εκκλησία τις οποίες θα επισκεφθούμε και με τον υπουργό και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε με σύμπνοια για να δουλέψουμε μαζί για το καλό όλων”, ανέφερε μεταξύ άλλων, η κ. Γκάγκα.

Συνάντηση με τον Αλκιβιάδη Στεφανή είχε ο Αρχιεπίσκοπος

Τον πρώην Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε τον κ. Στεφανή αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία το Υπουργείου Υγείας με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα επικαιρότητας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων