16/12/2021 17/12/2021 Μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Δέδες, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώργος Καλαμίτσης και ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Χρήστος Βαράκης ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις της Ένωσης, ενώ έγινε λόγος...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2021 - 0:04

Στον Αρχιεπίσκοπο μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος

Μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Δέδες, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώργος Καλαμίτσης και ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Χρήστος Βαράκης ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις της Ένωσης, ενώ έγινε λόγος για τη συμβολή της Εκκλησίας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι η συνομοσπονδία άνω των 60 συλλόγων ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2019, με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, την ισότιμη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή της δημόσιας υγείας. Από το Μάρτιο του 2020, η Ένωση είναι μέλος του European Patients Forum, της ευρωπαϊκής οργάνωσης-ομπρέλα των εθνικών και περιφερειακών συνομοσπονδιών ασθενών.

Σκοποί της Ένωσης, μεταξύ άλλων, είναι η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών των σωματείων ασθενών, με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπεία, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, την προαγωγή της υγείας σώματος και νου και της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης, η προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας και η διασφάλιση παιδαγωγικής και κοινωνικής μέριμνας για τις πλέον ευάλωτες ομάδες ασθενών, αλλά και ο διάλογος με την Πολιτεία και η ενεργός συμμετοχή των ασθενών σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για το σχεδιασμό των πολιτικών υγείας και την αξιολόγηση της εφαρμογής τους. Παράλληλα, η ενδυνάμωση και εκπαίδευση στελεχών των συλλόγων ασθενών, η διενέργεια επιστημονικών ημερίδων και συνεδρίων, αλλά και η δικτύωση και συνεργασία του σωματείου με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων