23/10/2019 23/10/2019 Κατόπιν εκκλησιαστικής άδειας του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, επισκέφθηκε την πόλη του Μονάχου προσκεκλημένος από τη σοπράνο κ. Δήμητρα Θεοδοσίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης τέλεσε το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος του δεύτερου εγγονού της κ. Θεοδοσίου το Σάββατο 19.10.2019. Την επομένη χοροστάτησε στην ακολουθία...
23 Οκτωβρίου, 2019 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 11:39

Στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών

Κατόπιν εκκλησιαστικής άδειας του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, επισκέφθηκε την πόλη του Μονάχου προσκεκλημένος από τη σοπράνο κ. Δήμητρα Θεοδοσίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης τέλεσε το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος του δεύτερου εγγονού της κ. Θεοδοσίου το Σάββατο 19.10.2019. Την επομένη χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, πλαισιούμενος από τον συγγενή της κ. Θεοδοσίου και εφημέριο του ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Βλέτση.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν επίσης μέρος ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης και ο ιεροδιάκονος Νικόλαος Τζώρτζης, ενώ συμπροσευχήθηκε από το ιερό βήμα ο Πρωτοπρ. Απόστολος Μαλαμούσης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και σχολίασε με ιδιαίτερο νόημα το γεγονός ότι οι κάτοικοι της πόλης έδιωξαν τον Κύριο Ιησού Χριστό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όπου ο Χριστός διώκεται, εκεί βρίσκει τόπο να εισέλθει ο διάβολος και όπου εμείς συναντούμε το Χριστό δεν κινδυνεύουμε από τον διάβολο. Η συμμετοχή των πιστών στον εκκλησιασμό και στη Θεία Κοινωνία τους εμπλουτίζει και τους προστατεύει με τη χάρη του Θεού και τους προφυλάσσει από τα δαιμόνια. Σε επερώτηση του π. Αποστόλου, εάν η δίωξη του Κυρίου από τη χώρα των Γεργεσηνών θα μπορούσε να νοηματοδοτήσει και το προσφυγικό πρόβλημα και το γεγονός ότι και οι πρόσφυγες διώκονται από πόλη σε πόλη, απήντησε ο Σεβασμιώτατος ότι ισχύει και στην περίπτωση αυτή το του Κυρίου: “Ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ενορία δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο στην αίθουσα του πολιτιστικού Κέντρου “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος” όπου εδέχθη εκεί τα συγχαρητήρια, την αγάπη και τον θαυμασμό των ενοριτών για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων