25/04/2021 26/04/2021 Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών προεξήρχε την Κυριακή των Βαΐων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη Βαϊοφόρο είσοδο του Kυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης και οι κληρικοί...
25 Απριλίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2021 - 17:04

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών προεξήρχε την Κυριακή των Βαΐων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη Βαϊοφόρο είσοδο του Kυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης και οι κληρικοί του Καθεδρικού Ι. Ναού, τέλεσαν την Θ. Λειτουργία παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι πιστοί τηρώντας την παράδοση, κρατούσαν κλαδιά ελιάς, τα οποία, μετά την ανάγνωση της ευχής των Βαΐων, διατηρούν μέχρι την εορτή της Αναλήψεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ναό ή τα χρησιμοποιούν ιδιωτικά, αντί για λιβάνι στο θυμιατήρι.

Να σημειωθεί, τέλος, πως από αύριο στους Ι. Ναούς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα διανέμονται rapid test στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ι.Α.Α. με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων