20/06/2021 20/06/2021 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών ιερούργησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σήμερα, Κυριακή της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου 2021. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε συλλειτουργούς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο μαζί με Ιερείς και...
20 Ιουνίου, 2021 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 12:28

Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος για την Πεντηκοστή

Διαδώστε:
Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος για την Πεντηκοστή

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών ιερούργησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σήμερα, Κυριακή της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου 2021.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε συλλειτουργούς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο μαζί με Ιερείς και διακόνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας. Παρέστησαν αρκετοί πιστοί, ωστόσο, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μετρά κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Μετά την Ακολουθία ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά τονίζοντας: «Δι’ ευχών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας μακάρι να παραμένουμε ενωμένοι στο σώμα της Εκκλησίας, για να δεχόμαστε την χάρη του Παναγίου Πνεύματος».

Την Πεντηκοστή η Εκκλησία εορτάζει το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, τον Παράκλητο, το ‘Αγιο Πνεύμα, το οποίο κατήλθε στο υπερώο της Ιερουσαλήμ για να εγκαινιάσει μία νέα σωτηριολογική περίοδο στην ιστορία της ανθρωπότητας (Πράξ. 2:1).

Ο ερχομός Του περιγράφεται ως «εκ του ουρανού ήχος ώσπερ φερομένης πνοής βιαίας» και η ορατή παρουσία Του ήταν ως «γλώσσαι ωσεί πυρός», το Οποίον «εκάθισέ τε εφ’ ένα έκαστον αυτών (των μαθητών)» (Πράξ.2: 3-4).

Σημειώνεται ότι οι πιστοί που εκκλησιάστηκαν κατά την Κυριακή της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες X. Mπόνης – Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων