19/07/2021 19/07/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, χθες Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (Μητρόπολη) και κήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή: «Υμείς εστέ το φως του κόσμου» (Ματθ.5,14). Μεταξύ των...
19 Ιουλίου, 2021 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2021 - 13:33

Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Μητροπολίτης Μάνης

Διαδώστε:
Στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Μητροπολίτης Μάνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, χθες Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (Μητρόπολη) και κήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή: «Υμείς εστέ το φως του κόσμου» (Ματθ.5,14).

Μεταξύ των άλλων, ο Σεβ. υπογράμμισε ότι: «Ο Χριστιανισμός είναι το φως της ανθρωπότητος. Δεν είναι οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός. Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι εκείνο που έφερε τον πολιτισμό σε βάρβαρα έθνη και συγκεκριμένα στον Χριστιανισμό στηρίζονται τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα που αργότερα εισήλθαν στις Παγκόσμιες νομικές Διακηρύξεις. Δεύτερον, ο Χριστιανισμός στήριξε και διέσωσε τα κλασσικά γράμματα και την παιδεία. Και τρίτον, ο Χριστιανισμός σέβεται την επιστημονική έρευνα και καταφάσκει την πρόοδο σ’ όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα εκτιμά την ιατρική επιστήμη που μεριμνά για το σώμα και ευλογεί την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, όταν όλα αυτά, είναι για το καλό του ανθρώπου».

Και ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας είπε: «Μη πτοούμεθα με την ποικίλη παρακμή που υπάρχει στην κοινωνία μας, αλλά «ως τέκνα φωτός» να περιπατούμε και να έχουμε το φως του Χριστού επί την λυχνίαν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων