10/04/2019 10/04/2019 Τη διαβεβαίωσή τους ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αναμένεται να δώσουν σήμερα το οι νέοι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Περιστερίου κ. Κλήμης και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου. Οι ενθρόνισεις των νέων...
10 Απριλίου, 2019 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2019 - 9:12

Στον ΠτΔ οι διαβεβαιώσεις των νέων Μητροπολιτών

Διαδώστε:
Στον ΠτΔ οι διαβεβαιώσεις των νέων Μητροπολιτών

Τη διαβεβαίωσή τους ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αναμένεται να δώσουν σήμερα το οι νέοι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Περιστερίου κ. Κλήμης και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Οι ενθρόνισεις των νέων Μητροπολιτών θα τελεσθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διαβεβαίωση, έχει ως εξής:

«Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων