12/04/2023 12/04/2023 Με επιστολή του στον Αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β αναφέρεται στην σημαντική διάκριση της κατάταξης της Σχολής μεταξύ των 140 καλύτερων Σχολών στον κόσμο στο γνωστικό πεδίο «Θεολογία, Θεογνωσία και Θρησκευτικές Σπουδές» από την QS (Quacquarelli Symonds). Παρακάτω ολόκληρη η...
12 Απριλίου, 2023 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 15:34

Συγχαρητήρια Επιστολή Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τη διάκριση της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια Επιστολή Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τη διάκριση της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Με επιστολή του στον Αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β αναφέρεται στην σημαντική διάκριση της κατάταξης της Σχολής μεταξύ των 140 καλύτερων Σχολών στον κόσμο στο γνωστικό πεδίο «Θεολογία, Θεογνωσία και Θρησκευτικές Σπουδές» από την QS (Quacquarelli Symonds).

Παρακάτω ολόκληρη η Επιστολή:

Ελλογιμώτατε κύριε Καθηγητά,

Με το παρόν επιθυμώ να σας συγχαρώ για την σημαντική διάκριση που έλαβε η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας το πρόγραμμα σπουδών στο θεματικό πεδίο «Θεολογία, Θεογνωσία και Θρησκευτικές Σπουδές» συμπεριελήφθη, σύμφωνα με την από 22ας Μαρτίου 2023 δημοσίευση αποτελεσμάτων της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων του Οργανισμού QS, ανάμεσα στα 140 καλύτερα προγράμματα παγκοσμίως.

Η Θεολογική Σχολή Αθηνών, εμβληματική ως μία από τις πρώτες Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυμένη λίγα μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση, δεν είναι φορέας μόνο Ακαδημαϊκής Ιστορίας, ιδιαίτερα σημαντικής για την πατρίδα μας, αλλά εργαστήριο σύγχρονης έρευνας, γνώσης, διδασκαλίας και παραγωγής ιδεών αφ’ ενός και διαμόρφωσης άξιων στελεχών της κοινωνίας και της Εκκλησίας αφ’ ετέρου.

Ο διάλογος της Θεολογίας με το σήμερα αποτελεί πράγματι προϋπόθεση ζωής για την κοινωνία μας. Στον μετανεωτερικό μας κόσμο αναμετρώνται σκληρά κοσμοθεωρίες, στάσεις ζωής, ανατρεπτικές κάθε παραδεδομένης νοοτροπίας απόψεις και όλα αυτά όχι πάντοτε καλόπιστα. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο το αίτημα της αλήθειας, είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η επιστημονική κατανόηση
του θέματος.

Η γνώση είναι απαραίτητη εξ άλλου και για τη ζωή της Εκκλησίας μας αυτήν καθ’ εαυτήν, για την πνευματική ζωή των πιστών, για το σεβασμό της Παράδοσής μας. Οι Θεολογικές μας Σχολές με το διδακτικό τους προσωπικό, με τους φοιτητές, με τα σπουδαστήρια και τα μαθήματα και τις βιβλιοθήκες, αποτελούν τέλος, φυτώριο στελεχών για μια Επιστήμη με τεράστια και όμορφη ενδοχώρα.
Στελεχώνουν ωστόσο και τη ζωή της Εκκλησίας μας σε όλα τα επίπεδα και ο νούς και οι προσευχές μας αγκαλιάζουν πάντοτε την Ακαδημαική μας Θεολογία.

Συγχαίρω για τη διάκριση και εύχομαι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογεί πλουσίως την πορεία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Μετ’ ευχών διαπύρων.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων