20/01/2022 20/01/2022 Τιμή στον μακαριστό Μητροπολίτη Ζακύνθου κυρό Χρυσόστομο για τη στάση και τις ηρωικές του ενέργειες που διέσωσαν ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα της Ζακύνθου. Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, την 27η Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, στις 18:00, ειδική διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην», για να τιμηθούν...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 14:34

Συμμετοχή του Διορθόδοξου Κέντρου σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα  

Διαδώστε:
Συμμετοχή του Διορθόδοξου Κέντρου σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα  

Τιμή στον μακαριστό Μητροπολίτη Ζακύνθου κυρό Χρυσόστομο για τη στάση και τις ηρωικές του ενέργειες που διέσωσαν ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα της Ζακύνθου.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, την 27η Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, στις 18:00, ειδική διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην», για να τιμηθούν η στάση και οι ηρωικές ενέργειες του Μακαριστού Μητροπολίτη Ζακύνθου κυρού Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Λουκά Καρρέρ που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση ολόκληρης της εβραϊκής κοινότητας της Ζακύνθου από το Ολοκαύτωμα και να συνδεθεί η γενναιότητά τους με τον σύγχρονο αγώνα κατά του αντισημιτισμού.

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζει κατόπιν προσκλήσεως αυτή τη σημαντική εκπαιδευτική εκδήλωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος που αναδεικνύει την ιστορική συνύπαρξη Ελλήνων και Εβραίων και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης αυτών των δεσμών εν μέσω του αυξανόμενου αντισημιτισμού.

Προϋπόθεση της συμμετοχής είναι η ηλεκτρονική δήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://greece.combatantisemitism.org/ στην οποία υπάρχει και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων