25/10/2023 25/10/2023 Στο πλαίσιο της 10ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου, που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Εν πλω» στό ξενοδοχείο Κάραβελ, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμμετέχει με την πραγματοποίηση δύο σημαντικών εκδηλώσεων με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα: Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στις 5.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου που το Ίδρυμα...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2023 - 20:32

Συμμετοχή του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας στην 10η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου

Διαδώστε:
Συμμετοχή του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας στην 10η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου

Στο πλαίσιο της 10ης Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου, που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Εν πλω» στό ξενοδοχείο Κάραβελ, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμμετέχει με την πραγματοποίηση δύο σημαντικών εκδηλώσεων με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στις 5.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου που το Ίδρυμα Νεότητας εξέδωσε, με τον τίτλο «Ζωή στο Φως». Το βιβλίο απευθύνεται σε κληρικούς, γονείς, εκπαιδευτικούς και κατηχητές «για να αναμοχλεύσει τον διάλογο ανάμεσα στη θεολογία και τον άνθρωπο, να προσφέρει μια διαφορετική οπτική σε όσα συμβαίνουν και να υποδείξει τον ορίζοντα, που είναι η Εκκλησία μας και η διδασκαλία της». Τα κείμενα έχουν συγγράψει ο π. Συμεών Βενετσιάνος, ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης και η κα. Μαρία Ξηρουχάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας,
  • ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιλτιάδης Ζέρβας, διευθυντής του περιοδικού «Πειραϊκή Εκκλησία»,
  • η κα. Φιλίππα Τουμπακάρη, Εκπαιδευτικός και
  • η κα. Ελισάβετ Μαραγκού, Αξιωματικός Νοσηλεύτρια

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, στις 5.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα προβληματισμού και ευαισθητοποίησης με θέμα : «Αφού έτσι μεγάλωσα, τι να κάνουμε;». Πρόκειται για μία προσπάθεια να προσεγγίσουμε το πώς η αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην πρόληψη του φαινομένου της ενδο-οικογενειακής βίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδο-οικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας.

Θα μιλήσουν :

  • Η κα. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, M.Ed, Ph.D. Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας,
  • ο κ. Δημήτριος Ουλής, Θεολόγος – Εκπαιδευτικός,
  • η κα. Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ Κλινικής Ψυχολογίας, σύμβουλος ψυχικής στήριξης γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας, και
  • ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους. Στον παρακείμενο χώρο θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση βιβλίου, με θέματα πνευματικού καταρτισμού, θεολογίας, παιδαγωγικής και συμβουλευτικής σε θέματα γάμου και οικογένειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων