23/11/2022 23/11/2022 Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποδέχτηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 στην έδρα του στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, επί της οδού Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, πενήντα περίπου φοιτητές του δευτέρου έτους της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Διδάσκοντα του Ε.Κ.Π.Α. στον Τομέα της Ποιμαντικής Ψυχολογίας και Συνεργάτη του Ι.Π.Ε. Αιδ....
23 Νοεμβρίου, 2022 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 20:03

Μέριμνα Εκκλησίας και Θεολογικής Σχολής Αθηνών για τον αυτισμό

Διαδώστε:
Μέριμνα Εκκλησίας και Θεολογικής Σχολής Αθηνών για τον αυτισμό

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποδέχτηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 στην έδρα του στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, επί της οδού Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, πενήντα περίπου φοιτητές του δευτέρου έτους της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Διδάσκοντα του Ε.Κ.Π.Α. στον Τομέα της Ποιμαντικής Ψυχολογίας και Συνεργάτη του Ι.Π.Ε. Αιδ. Πρωτ. Χριστόφορο Χρόνη και από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα και έπειτα έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Παν. Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, ο οποίος τους ευχήθηκε να έχουν πρόοδο στα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα και την παρουσία του Θεού στα έργα τους.

Έπειτα οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στην αίθουσα σεμιναρίων του Ι.Π.Ε., όπου ο π. Θεολόγος αφού τους καλωσόρισε εκ μέρους του Προέδρου του Ιδρύματος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, τόνισε πόσο σημαντικό και τιμητικό είναι κάποιος να μελετά τα ιερά γράμματα και ευχήθηκε στους φοιτητές οι κόποι και οι θυσίες που κάνουν στην φοιτητική τους ζωή να βρουν απόκριση στο μέλλον προς όφελος της Εκκλησίας και της κοινωνίας γενικότερα. Αφού αναφέρθηκε με συντομία στο έργο του Ι.Π.Ε. και στα επιμορφωτικά προγράμματα που διαθέτει, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την προσκεκλημένη εισηγήτρια Δρ Φοίβη Σπέη, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακαδημαϊκή υπεύθυνη προπτυχιακού προγράμματος Εργοθεραπείας και επιστημονική συνεργάτη του Ε.Κ.Π.Α., η οποία ανέπτυξε το θέμα «Αυτισμός και Εκκλησία», αναφερόμενη στο πώς μπορεί η Εκκλησία ποιμαντικά να συμβάλλει στη διαχείριση του αυτισμού.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους φοιτητές να διατυπώνουν και να καταθέτουν καίρια ερωτήματα και ανησυχίες αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του ευαίσθητου αυτού θέματος που παρακολούθησαν.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην κρύπτη της Αρχόντισσας των Αθηνών, Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται εντός του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου και με αφορμή τα 500 χρόνια από την γέννησή της ενημερώθηκαν για το σπουδαίο έργο της Αγίας και το αποτύπωμα που άφησε στην ιστορία της Αθήνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων