01/04/2019 01/04/2019 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, είχε το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια προσπάθεια προσέγγισης της Εκκλησίας της Ελλάδας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι σχέσεις των...
01 Απριλίου, 2019 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2019 - 12:54

Συνάντηση Αρχιεπ. με Μητρ. Ανδριανουπόλεως και Γαλλίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπ. με Μητρ. Ανδριανουπόλεως και Γαλλίας

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, είχε το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια προσπάθεια προσέγγισης της Εκκλησίας της Ελλάδας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι σχέσεις των οποίων αντιμετωπίζουν  μεγάλες προκλήσεις μεταξύ των οποίων οι προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας, το ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας, αλλά και κτήμα Προμπονά.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων